Culinar

Cum scapi de răceală cu ajutorul ghimbirului

Publicat: 27 feb. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Cum scapi de răceală cu ajutorul ghimbirului

Dacă mănânci des ghimbir, probabil că ai observat că simptomele răcelii nu se manifestă atât de puternic precum în cazul altor persoane. Această plantă conţine o serie de substanţe care nu doar că îţi curăţă organismul de bacterii şi infecţii, ci îl revitalizează în câteva ore.

O cană de ceai de ghimbir cu zeama de lămâie e tot ce îţi lipseşte în lupta ta cu frisoanele, febră şi gâtul răguşit. Plantă este folosită în medicina orientală de mii de ani datorită proprietăţilor antibacteriene uluitoare: shogaol, zingeron şi gingerol. Aceste substanţe calmează inflamaţiile de la nivelul gâtului şi elimina infecţiile.

Zingeronul şi gingerolul ameliorează simptomele sinuzitei şi reduc febra. De asemenea, sunt excelente pentru eliminarea mucozităţilor şi fluidizarea congestiilor respiratorii. Ghimbirul are şi o acţiune antiseptică şi este un tonic şi energizant pentru pacienţii moleşiţi de simptomele răcelii.

Ceaiul de ghimbir, bun pentru a scăpa de stres

Ceaiul de ghimbir are o bună reputaţie în medicină ayurvedica. Acesta este utilizat de mii de ani pentru a trata indigestia, migrenele şi bolile feminine. De asemenea, ghimbirul relaxează muşchii capului şi este eficient pentru persoanele care suferă de anxietate sau depresie.

Alte remedii care combat răceala

Bunicii noştri spun că dacă mănânci multă ceapă sau usturoi când eşti răcit, febra dispare în scurt timp. De asemenea, să ţii felii de cartofi pe piept ajuta la reducerea temperaturii corporale. Consumul de banane cu smântână este o altă reţetă care lupta cu febră şi frisoanele.

Adauga un comentariu