Prima pagină » Culinar » Cum se aleg cele mai sănătoase roşii de la piaţă
Cum se aleg cele mai sănătoase roşii de la piaţă

Cum se aleg cele mai sănătoase roşii de la piaţă

17 iul. 2020, 10:56,
în Culinar

Dacă îţi plac roşiile şi le consumi pe tot parcursul anului, trebuie să ţii cont de câteva aspecte importante inante de a le consuma. Ai putea crede că roşiile care se afla încă pe ramura sunt mai proaspete. De fapt, ramura nu este un indicator al prospeţimii, ci al faptului că nu sunt coapte încă. Roşiile coapte se desprind singure. Dacă încă sunt ataşate pe ramura, înseamnă că au fost tăiate înainte când încă erau verzi şi au fost lăsate să se coacă într-o cutie. Aceste roşii au mai puţine vitamine şi mai puţini nutrienţi.

Culoarea roşiilor trebuie să fie omogena şi saturata, fără zone verzi, iar mirosul trebuie să fie plăcut.

Dacă o roşie conţine nitraţi, este elastică, dar nu fermă. Atunci când o apeşi, nu va rămâne urma degetului pe coajă. Roşiile sănătoase trebuie să fie moi la atingere.

Donație lunară
Donează lunar pentru susținerea jurnalismului de calitate

Donație singulară
Donează o singură dată pentru susținerea jurnalismului de calitate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
25 decembrie 2025
25 decembrie 2025