Magazin

Cum se alege laptele praf? Câteva criterii de care să ții cont

Publicat: 26 ian. 2022

Alimentația este un subiect care interesează foarte mulți părinți. Cum poate să fie hrănit bebelușul? Ce tip de lapte trebuie să alegi pentru a asigura creșterea sa armonioasă? Cum poți fi sigur de faptul că alegi un lapte praf care conține lucurile de care are acesta nevoie? O mulține de întrebări care au nevoie de răspunsuri…

Care sunt particularitățile unui lapte praf pentru copii?

Indiferent de marca sa, laptele praf este un produs care trebuie să furnizeze copilașului toate elementele nutritive de care are acesta nevoie. Iar compoziția sa trebuie să fie cât mai apropiată de cea a laptelui matern.

Laptele praf este produs pornindu-se de la laptele de vacă de la care se înlătură proteinele și materiile grase.

Se adaugă apoi fibre, vitamine și alte elemente esențiale, care se găsesc în laptele matern.

Diferitele tipuri de lapte praf în funcție de vârstă.

Laptele de început care este foarte bogat și care poate să fie dat până la 4-6 luni, putând acoperi toate nevoile nutriționale până când va începe diversificarea.

Laptele care poate să fie introdus de la 4-6 luni este cel care se poate da atunci când consumul de lapte se diminuează și se începe consumul de alimente solide. Nu ar trebui să fii tentat însă să introduci laptele de vacă, deoarece copilașul ar putea suferi din cauza unor carențe de minerale sau de fier.

Laptele de după 12 luni, este un lapte îmbogățit pentru a răspunde nevoilor nutriționale de la această vârstă.

Laptele praf special pentru anumite tipuri de probleme poate să fie și el ales în funcție de anumite nevoi.

Laptele anti-regurgitare este mai dens decât laptele clasic și nu lasă refluxul să apară. Este un lapte îmbogățit cu fibre pentru a avea o textură mai groasă.

Laptele hipo-alergenic este de preferat dacă sunt anumite antecedente alergice în familie. Este un tip de lapte care a trecut prin anumite tratamente pentru a se diminua potențialul alergenic al laptelui, modificându-se structura proteinelor sale.

Laptele fără lactoză. Unii copilași se nasc cu intolerantă la lactoză. Iar acest tip de lapte este perfect adaptat regimului lor. Poate să fie recomandat și dacă bebelușul suferă de colici.

Laptele praf confort este îmbogățit cu amidon. Se recomandă pentru problemele de digestie, dar este destul de dens și poate duce la constipație. În caz de îndoieli cel mai bine ar fi să se ceară sfatul specialiștilor.

 
Adauga un comentariu