Actualitate

Cum se congeleaza corect carnea. Sfaturi utile

Publicat: 04 feb. 2020

Cum se congelează corect carnea. Atunci când vine vorba de congelarea alimentelor, trebuie să ţinem cont de anumiţi paşi importanţi. Altfel, nu doar ca alimentele se alterează, dar exista riscul ca persoanele care le consumă să se şi îmbolnăvească.

Cum se congelează corect carnea

În cazul în care vrei se foloseşti carnea în decurs de o săptămână, o poţi congela în ambalajul său original. Altfel, trebuie să o reîmpachetezi, dacă vrei să o păstrezi la congelator pentru o perioadă mai lungă. Primul pas este să tai carnea în bucăţele mici. Astfel, atunci când o decongelezi, să poţi să decongelezi doar atât cât ai nevoie.

După ce ai tăiat-o, îndepărtează surplusul de grăsime şi clăteşte carnea bine înainte să o pui la congelator. Astfel se va forma un strat de gheaţă care să o protejeze. Împacheteaz-o bine în folie de aluminiu sau într-un strat gros de folie de plastic şi strânge ambalajul astfel încât să elimini aerul.

Cum se congelează corect carnea. Nu în ultimul rând, nu uita să treci data congelării pe toate pachetele. Ideal ar fi ca după ce ai pus carnea în congelator, să nu deschizi uşa congelatorului 2-3 zile.

Cât putem păstra carnea la congelator

În funcţie de tipul de carne, iată cât de mult o poţi păstra la congelator:
– carnea de miel, muşchiul şi cotletul de vită – cel mult 8 luni;
– carnea de porc – cel mult 6 luni;
– carnea de vită tocată – cel mult 3 luni;
– puiul întreg – cel mult 8 luni;
– puiul tranşat şi rața întreagă – cel mult 6 luni.

Sfaturi utile

În încheiere, vă oferim câteva sfaturi utile cu privire la carnea congelată:
– cu cât carnea e mai frageta, cu atât se va păstra mai mult timp proaspătă în congelator;
– congelatorul ar trebui să aibă o temperatură în medie de -18 grade Celsius;
– carnea decongelată nu se recongelează niciodată! Verifică mereu ambalajele pachetelor de carne din magazine, pentru a vedea dacă au fost congelate înainte.loading...

Adauga un comentariu