Stiri si curiozitati

Cum se curăță argintul: Cinci metode naturale și eficiente

Publicat: 08 oct. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Cum se curăță argintul Cinci metode naturale și eficiente
Nu ai nevoie de tot felul de soluții, pentru a-ți curăța argintul. Folosește ingredientele pe care, cel mai probabil, le ai în casă.

Folosești bijuterii din argint, dar nu știi cum să le redai strălucirea de altădată? În acest articol îți vom arăta cum se curăță argintul, cu ajutorul a cinci metode simple și eficiente.

Cu toții avem acasă bijuterii din argint care, dacă nu sunt purtate, oxidează și capătă o culoare gri sau gălbuie, deloc agreabilă. De aceea, în rândurile următoare te vom învăța cum să procedezi dacă vrei să redai viața cerceilor, lănțișoarelor, brățărilor sau chiar tacâmurilor din argint.

Înainte de ajunge la etapa de curățare, trebuie să știi că accesoriile din argint trebuie purtate mai des, deoarece grăsimea pielii tale previne degradarea lor. În plus, le poți depozita în pungi vidate, pentru ca oxigenul să nu intre în contact cu metalul, atunci când nu este purtat sau folosit.

Cum se curăță argintul: Remedii naturale

Nu ai nevoie de tot felul de soluții, pentru a-ți curăța argintul. Folosește ingredientele pe care, cel mai probabil, le ai în casă. Acestea sunt: bicarbonatul de sodiu, cojile de usturoi, cartofii, oţetul, citricele, amoniacul.

Lămâia/ oțetul

Lămâia este ideală pentru curățarea obiectelor din argint. La fel este și oțetul. Ia un castron și pune în el zeamă de lămâie. Scufundă bijuteriile și lasă-le jumătate de oră. Clătește-le apoi cu apă caldă și șterge-le cu un prosop din bumbac sau cu o lavetă din microfibră.

Amoniacul

Ai nevoie de o soluție cu amoniac, care să aibă concentrația de 10%. Pune argintul în soluție și ai grijă să îl scoți după 10 minute. Spală-l bine cu apă călduță, usucă-l și freacă-l cu un prosop moale.

Fiertura de cartofi

Curăță câțiva cartofi și pune-i la fiert în puțină apă. După ce s-a răcit puțin, pune obiectele din argint în fiertură și lasă-le să stea 5 minute. Șterge-le cu un prosop moale, în așa fel încât să nu rămână urme de cartofi.

Bicarbonatul de sodiu

Multă lume știe că bicarbonatul de sodiu este bun la toate. Întinde pe fundul unui castron o folie de aluminiu, pune bijuteriile din argint și acoperă-le complet cu bicarbonat. Toarnă apă clocotită peste ele, atât cât să depășească nivelul bijuteriilor. Pentru a se curăța mai bine, întoarce obiectele pe toate părțile, cu ajutorul unei furculițe. După câteva minute, scoate-le afară și clătește-le cu apă călduță.

Dacă bijuteriile tale sunt sensibilie, încearcă să le cureți cu o cârpă umedă, înmuiată cu bicarbonat de sodiu, până își recapătă luciul inițial.

Coaja de usturoi

Pune mai multe coji de usturoi într-un vas cu apă pe foc și scufundă bijuteriile. Lasă-le să fiarbă, până când observi că argintul își recapătă culoarea de odinioară.

Cum se curăță argintul cu diverse soluții

Dacă nu consideri că remediile naturale sunt eficiente, poți apela la diverse soluții, cumpărate din comerț. De exemplu, poți folosi pasta de dinți. Înainte cu jumătate de oră, udă obiectul cu apă. Apoi, ia o periuță cu peri moi și freacă cu pastă de dinți obiectul din argint. Vei observa cum, imediat, impuritățiele de pe metal dispar și suprafața rămâne netedă și strălucitoare.

De asemenea, poți folosi apă oxigenată și alcool. Pune-le în proporții egale și scufundă în ele obiectele din argint. Scoate-le după 20 de minute și spală-le cu apă curată. Șterge-le cu un prosop de hârtie.

Adauga un comentariu