Urmele de grasime intarita sau mancarea arsa sunt cele mai greu de curatat. Cu timpul, oalele si tigaile tale noi se innegresc, iar vasele stralucitoare din aluminiu sau din inox isi pierd luciul. Ni se intampla tuturor sa incercam sa curatam o tigaie sau o oala si sa nu reusim sa scapam de toata murdaria sau de resturile de mancare intarite. Iata cum poti curata arsura si petele dificile, ca sa arate ca noi. Cum cureti tigaia arsa: Ingredientele de care ai nevoie se gasesc deja, cel mai probabil, in bucataria ta: otet, bicarbonat de sodiu si detergent de vase. Pentru inceput, toarna in tigaie ceasca de apa, astfel incat fundul acestea sa fie acoperit in totalitate, cu un strat subtire de apa. Apoi adauga si ceasca de otet.
Barbatii care se casatoresc cu femei plinute sunt cei mai fericiti
Pune tigaia pe foc mediu si asteapta sa dea in clocot, apoi opreste focul. Adauga peste bicarbonatul de sodiu – o sa faca spuma! Lasa cateva minute sa actioneze solutia si sa se raceasca un pic tigaia, apoi o poti spala in chiuveta ca in mod obisnuit. Vei observa cum murdaria se ia foarte usor cu buretele de bucatarie. Daca mai ramane vreun pic de arsura pe tigaie, atunci poti face o solutie dintr-o lingurita de bicarbonat de sodiu si una de apa, cu care sa cureti pata astfel: acopera bine murdaria, lasa cateva minute, apoi spala tigaia ca in mod obisnuit.
Cu totii stim ca urmele de grasime intarita sau mancarea arsa sunt cele mai greu de curatat. De asemenea, cu timpul, oalele si tigaile tale noi se innegresc, iar vasele stralucitoare din aluminiu sau din inox isi pierd din luciu. Pentru a scapa de urmele de grasime sau arsura, ai nevoie doar de un cartof mare si bicarbonat de sodiu sau faina. Sucul de cartof, in contact cu bicarbonatul de sodiu sau cu faina, curata extrem de bine. Tot ce trebuie sa faci este sa tai un cartof in jumatate si sa lasi la inmuiat in bicarbonatul de sodiu timp de 30 de minute, ori sa pudrezi friteuza din abundenta cu faina.
La final, este de ajuns sa stergi vasele cu buretele inmuiat in detergent lichid si sa clatesti.
Daca ai oalele sau ibricele din alama patate, poti folosi cu usurinta ketchup. Acesta trebuie pus doar pe zonele patate si lasat sa actioneze o jumatate de ora. Conform floaredetei.ro, daca torni apa minerala in tigaia in care ai prajit carne, grasimea se va desprinde mai usor atunci cand o cureti.