Culinar

Cum se curăță creveții. Trucuri care te vor ajuta să gătești creveții după cele mai gustoase rețete

Publicat: 20 feb. 2024
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Cum se curăță creveții. Trucuri care te vor ajuta să gătești creveții după cele mai gustoase rețete
Preparatele culinare cu creveți sunt delicioase, aromate și merg de minune la mesele festive.

Multe gospodine vor să afle cum se curăță creveții. Aceștia sunt savuroși și ideali de pregătit la mesele festive alături de alte bucate alese. Pentru a-i găti, trebuie să știm mai întâi cum să îi curățăm corect pentru a-și păstra savoarea și textura. Iată câteva trucuri care te vor ajuta să gătești creveții după cele mai gustoase rețete.

Cum se curăță creveții

Creveții sunt ideali de pregătit la orice masă și la orice ocazie. Pentru a obține cele mai bune mâncăruri cu creveți, trebuie să știm cum să îi curățăm corect. Pentru curățarea lor avem nevoie de un cuțit ascuțit, o lingură, o farfurie și apă rece.

Creveții se țin de corp cu o mână și cu cealaltă mână se ține capul creveților. Se rotește capul pentru a-l îndepărta de corpul creveților. Se smulge după aceea coaja de pe coadă ajutându-ne de o lingură. După ce am îndepărtat coaja și picioarele, trebuie să scoatem intestinul negru.

Se scoate acest intestin cu un cuțit ascuțit. După ce creveții sunt curățați, se clătesc în apă rece de mai multe ori apoi se lasă la scurs. Creveții pot fi gătiți după rețete inedite, savuroase și spectaculoase. Creveții pot fi făcuți cu paste, pot fi prăjiți în unt și usturoi, putem face o salată de creveți sau niște creveți la grătar. Creveții au o textură aparte, sunt suculenți, fragezi și incredibil de gustoși.

Rețete delicioase cu creveți

Creveții pot fi gătiți la tigaie în sos, pot fi puși în salate, în mâncăruri cu orez sau în preparate făcute la cuptor. Una dintre cele mai apreciate rețete cu creveți este cea de creveți sotați la tigaie. Se marinează mai întâi creveții într-un amestec de condimente și ulei cu unt. Se prăjesc ușor creveții în tigaia cu unt topit și ulei încins apoi se adaugă usturoi tocat, ardei iute și alte mirodenii.

Creveții se pot servi cu un sos aromat. Acest preparat va fi un adevărat răsfăț pentru papilele gustative. O altă rețetă este cea de creveți cu usturoi. Dacă vrem să pregătim două porții de creveți cu usturoi și unt vom avea nevoie de 500 g de creveți curățați și decojiți, 3 linguri de unt, 5 căței de usturoi, sare și piper după gust, zeamă de lămâie și pătrunjel proaspăt.

Pe lângă acest deliciu putem face și niște spaghete cu creveți și sos alb. Pentru acestea vom folosi 300 g de spaghete, 300 g de creveți curățați și decojiți, 1 cană de smântână, jumătate de cană de parmezan ras, 2 căței de usturoi, 2 linguri de unt, sare și piper după gust, pătrunjel proaspăt tocat.

Preparatele culinare cu creveții sunt delicioase, aromate și merg de minune la mesele festive. Pentru a obține cele mai bune mâncăruri cu creveți, trebuie să știm cum să îi curățăm corect pentru a-și menține textura și savoarea. Creveții pot fi gătiți și într-o supă chinezească cu tăiței, într-o salată de creveți în crustă de susan cu sos cogniac, dar putem pregăti și niște paste cu creveți și mazăre. De asemenea, apreciată este și salata de creveți cu avocado. Dacă ținem cont de câteva secrete culinare din rețeta bucătarilor profesioniști, succesul va fi garantat și la final ne vom răsfăța cu un adevărat deliciu.

Adauga un comentariu