Actualitate

Cum se dezgheata corect carnea de pui ca sa nu capete bacterii periculoase

Publicat: 07 feb. 2020

Cum se dezgheaţă corect carnea de pui. Este printre cele mai simple alternative de preparare a mesei, însă trebuie să fim atenți la anumite detalii. Carnea de pui îngheaţă foarte repede, astfel putând fi păstrată o perioadă îndelungată. Numai că are nevoie de o lungă perioadă de timp să se dezgheţe.

Cum se dezgheaţă corect carnea de pui

Este bine să ştiţi că niciodată nu trebuie să dezgheţaţi carnea în apă fierbinte sau în cuptorul cu microunde. Carnea dezgheţată la cuptorul cu microunde va avea proprietăţile total modificate. Astfel, aportul de proteine pe care vom crede că îl asimilam va fi mult redus față de cât ar fi trebuit să fie. Dacă totuşi alegeţi să dezgheţaţi carnea la cuptorul cu microunde, gătiţi-o imediat.

Atenție, însă! Carnea dezgheţată la cuptorul cu microunde nu se poate recongelă.

Metoda corectă

Dacă aveţi mai mult timp, carnea congelată este cel mai sănătos să se dezgheţe la frigider. Ar trebui să fiţi conştienţi că pentru a se dezgheţa complet, carnea trebuie să stea în frigider cel puţin 24 de ore.

De asemenea, puteţi să dezgheţaţi carnea de pui în apă rece, însă apa ar trebui să fie schimbată la 30 de minute.

Nu se dezgheață la temperatura camerei

Decongelarea la temperatura camerei sau în apă caldă este strict interzisă. Și aceasta pentru că îşi va pierde calitățile nutritive. Astfel, riscul de a fi infectată cu bacterii dăunătoare creşte la temperaturi ridicate, mai ales în timpul verii.

De asemenea, atunci când îngheţaţi carnea, reţineţi că trebuie să o puneţi la congelat în cantităţi mici, deoarece odată ce aţi dezgheţat-o, nu mai este sănătos să o băgaţi înapoi în congelator.



loading...

Adauga un comentariu