Culinar

Cum se face dulce de leche

Publicat: 23 iul. 2020

Ştim o mulţime de reţete cu dulce de leche care ne-au cucerit pentru totdeauna, de la tarte la torturi, trufe şi brioşe glazurate. Suntem absolut convinşi că nimeni nu poate rezista acestui gust. De aceea ne-am gândit că ar fi de folos să ştim cum să îl pregătim acasă, în propria bucătărie. Nu e chiar atât de complicat precum pare, dar trebuie să îl supraveghezi cu atenţie şi să nu uiţi să îl amesteci des.

Ingrediente:

  • 4 căni de lapte
  • 1 ¼ căni de zahăr
  • ¼ linguriţa bicarbonat
  • 1 linguriţă de vanilie

Mod de preparare:

Amestecă cele 4 căni de lapte cu zahărul şi bicarbonatul. Transferă amestecul într-o cratiţă pentru sosuri şi pune-o pe foc. Aşteaptă până când compoziţia da în clocot, apoi redu intensitatea flacării şi lasă totul să fiarbă la foc mic între 1 oră şi jumătate şi 2 ore, amestecând din când în când cu o lingură de lemn. Când laptele începe să se caramelizeze, amesteca din ce în ce mai des astfel încât acesta să nu se prindă/ardă

Adaugă vanilia şi amesteca din nou. Transferă dulcele de leche într-un bol şi lasă-l să se răcească înainte de a-l folosi. Il poţi păstra într-un borcan închis ermetic, în frigider, până la două săptămâni.

Adauga un comentariu