Culinar

Cum se face frişca la borcan

Publicat: 16 feb. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Cum se face frişca la borcan
Frișca la borcan se face ușor, dacă și smântâna, și recipientul sunt extrem de reci

Ştii cum se face frişca la borcan? E o întrebare ciudată, având în vedere că, de obicei, se folosesc un mixer său ţel şi un bol. Când însă nu ai aceste accesorii de gătit la dispoziţie, improvizezi.

Pentru a prepara frişcă la borcan ai nevoie, în primul rând, de o smântână specială. O găseşti la raionul cu lactate, cu eticheta smântâna pentru frişcă. Când te apuci de treabă, asigură-te ca smântâna e foarte rece. Dacă e destul de călduţă, ţine-o în congelator 5-10 minute.

Ca recipient poţi folosi orice ai prin casă, fie ceva din plastic, fie din sticlă. Ideea e ca recipientul să aibă capac care se închide foarte bine. Şi recipientul trebuie să fie foarte rece. Ideal e să-l răceşti tot 5-10 minute, în congelator.

Cum se face frişcă la borcan? Simplu! Toarnă frişcă în recipientul ales, infileteaza bine capacul şi agită-l cât poţi de tare, continuu! Păstrează ritmul de amestecare. Din când în când verifică şi consistenţă smântână.
În cazul în care vrei ca frişcă să fie dulce, la final, incorporează în ea o linguriţă de zahăr pudră. Amestecă usoar, cu mişcări circulare, folosind o spatulă.

La ce se foloseşte frişca? Poţi orna o prăjitură sau un tort, o poţi amesteca cu cacao pentru a face glazura sau cremă, dar o poţi consuma şi simplă ori cu căpşuni.

Adauga un comentariu