Culinar

Cum se face papricaşul de pui

Publicat: 17 mart. 2020

Dacă nu ţii post sau obişnuieşti să o faci doar miercurea şi vinerea, atunci un papricaş de pui este numai bun de servit la masa de prânz. Reţeta se prepara rapid şi este delicioasă!

Ingrediente:

300 g ciocănele de pui
3 ouă
50 g griş
300 ml suc de roşii
1 ceapă
30 g unt
100 g făină
usturoi
foi de dafin
ulei
sare şi piper

Mod de preparare:

Spală ciocanelele şi crestează-le bine (poţi folosi şi pulpe dezosate, după preferinţe). Adaugă peste ele condimente, apoi tăvăleşte-le prin făină şi pune-le la prăjit într-o tigaie în care ai pus ulei, dar şi un cub de unt pentru un plus de gust.

Separat, căleşte ceapa tăiată mărunt, adaugă usturoiul strivit şi sucul de roşii. Pune sare, piper şi 2-3 foi de dafin. Când începe să dea în clocot, adaugă pulpele prăjite şi adaugă 1 pahar cu apă sau supă de pui.

Prepară găluştele din gălbenuşuri şi griş, alături de un praf de sare. Ai grijă să amesteci bine să nu rămână cocoloaşe. Foloseşte o lingură şi scufundă găluştele în sus. Lasă la fiert până când devin pufoase. Serveşte cu verdeaţă proaspătă!





Adauga un comentariu