Stiri si curiozitati

Cum se face vinul. Toți pașii și secretele necesare în pregătirea băuturii

Publicat: 10 iun. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Cum se face vinul. Toți pașii și secretele necesare în pregătirea băuturii
Fructele diferite necesită moduri diferite de a le pregăti

Atunci când te întrebi cum se face vinul este bine să știi că acestea se pregătesc dintr-o varietate de fructe și fructe de pădure. Printre acestea se numără cireșele, prunele, merele, agrișe, zmeură, prune, coacăze, căpșuni, caise, afine, mure, pere, smochine, rodii și, bineînțeles, struguri. Puteți face atât vinuri doar din mere, cât și vinuri de amestec, să zicem, cireșe-mere.

Fructele diferite necesită moduri diferite de a le pregăti. Alcoolul, după cum știți, este produs din zahărul conținut de fructe sub influența ciupercilor de drojdie, acesta nu trebuie consumat dacă urmezi o cură de slăbire. Diferite fructe au un conținut diferit de zahăr. Iar în cazul unui conținut scăzut de zahăr, este necesar să adăugați zahăr din sfeclă la fructele pre-zdrobite sau zdrobite, fără de care procesul de fermentație este pur și simplu imposibil.

persoana care toarna vin dintr-o sticla in paharul unei persoane
Pentru prepararea vinurilor cu o culoare intensa, astringentă crescută, cu gust mai profund, „gros”, pulpa se încălzește la temperatura de 70-80°C înainte de presare

Cum se face vinul. De ce factori depinde gustul final al acestuia

Gustul final al vinului depinde mult de aciditatea fructelor pe care le-ați ales. De exemplu, în vinurile de mere sau gutui, în unele cazuri, acidul citric este necesar pentru a obține o aciditate armonioasă. Iar pentru a obține vinuri armonioase din coacăze, cireșe și merișoare foarte acide, trebuie adăugat apa. În plus, multe fructe și fructe de pădure, cum ar fi strugurii, conțin ciuperci de drojdie pe pielea fructului, în acest caz, nu este necesară adăugarea specială de drojdie.

Procesul de fabricare a vinului constă în următoarele etape principale: zdrobirea fructelor, infuzarea masei rezultate, presarea si stoarcerea sucului, fermentarea acestuia si, în final, învechirea vinului finit. Însă, consumul de vin este extrem de interzis atunci când suferi de coxartroză.

un pahar cu vin de casa langa mai multe fructe pe o masa
Gustul și calitatea vinurilor din fructe și fructe de pădure sunt bine afectate de fermentarea sucului împreună cu pulpa

Gustul și calitatea vinurilor din fructe și fructe de pădure sunt bine afectate de fermentarea sucului împreună cu pulpa. Pentru a face acest lucru, fructele zdrobite se pun într-un recipient emailat, din sticlă sau din lemn, dacă este necesar, se adaugă acolo zahăr, apă și fire de drojdie. Vasele sunt umplute nu mai mult de 60-70% din volum. Infuzia cu fermentare se continuă timp de 2-4 zile, agitând periodic masa fermentată. Apoi este presat.

Sfaturi pentru prepararea vinurilor intense la culoare. La ce temperatură trebuie ținut acesta

Pentru prepararea vinurilor cu o culoare intensă, astringentă crescută, cu gust mai profund, „gros”, pulpa se încălzește la temperatura de 70-80°C înainte de presare, după care se ține la această temperatură timp de 4-6 ore.

Fermentarea vinului după presare este cea mai importantă etapă în prepararea vinului. Temperatura mediului de fermentare trebuie să fie de 18-23 ° C, nici mai mare și nici mai mică. Astfel, trebuie să respecți aceeași temperatură atunci când vrei să pregătești o pâine de casă. O temperatură mai ridicată favorizează dezvoltarea bacteriilor, o deteriorare a gustului și pierderea arome. De asemenea, temperatura mai mică inhibă fermentația. Pentru fermentare se pot folosi recipiente din lemn, emailate sau din sticlă.

un pahar cu vin de casa langa un strugure de poama pe o masa
Gustul final al vinului depinde mult de aciditatea fructelor pe care le-ați ales

În timpul fermentației se formează dioxid de carbon, care ar trebui să aibă o ieșire spre exterior, dar oxigenul nu trebuie să intre în interiorul vasului cu vin. Prin urmare, cel mai adesea o mănușă de cauciuc perforată este pusă pe gâtul vasului. Dioxidul de carbon părăsește vasul prin „puncția” făcută. Vinul de casă este recomandat spre consum atunci când suferi de monocite scăzute.

Din moment ce cunoști cum se face vinul este bine să știi și despre o altă opțiune pentru a opri pătrunderea oxigenului în interiorul vasului cu vin. Astfel, o altă opțiune este să puneți așa-numitul blocaj de apă. Pentru a pune acest blocaj se face o gaură în capacul sticlei, se introduce un tub în orificiu, crăpăturile rezultate sunt acoperite cu plastilină. Celălalt capăt al tubului este coborât într-un recipient cu apă, prin care va ieși gazul. Din moment ce vinul e gata acesta poate fi servit alături de o ciorbiță țărănească de pui.

mai multe sticle de vin de casa pe o podea
Alcoolul, după cum știți, este produs din zahărul conținut de fructe sub influența ciupercilor de drojdie
Adauga un comentariu