Sport

Cum se luptă Islanda cu epidemia de coronavirus. Ce se întâmplă cu barajul României de la Reykjavik

Publicat: 10 mart. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Cum se luptă Islanda cu epidemia de coronavirus. Ce se întâmplă cu barajul României de la Reykjavik

În vederea barajului pentru EURO 2020 pe care România îl va disputa cu Islanda, insularii au anunțat cum tratează statul problema coronavirusului, ținând cont că mai multe competiții din întreaga lume au fost amânate sau anulate.

Islandezii au confirmat deja 37 de cazuri de Covid-19 pe teritoriul țării, iar suporterii se întreabă dacă există riscul ca meciul să nu se mai joace.

Islandezii au ales să fie transparenți în ceea ce privește coronavirusul

The Reykjavik Grapevine, o publicație din Islanda, a făcut public modul în care autoritățile au ales să abordeze acest fenomen global.
Astfel, islandezii au ales să fie complet transparenți, pentru a elimina posibilitatea de a apărea dezinformare și informații eronate. Cei responsabili de această problemă țin zilnic conferințe de presă prin care transmit populației ultimele noutăți. Aceste anunțuri sunt peste tot la televizor, la radio, dar și pe cele mai importante site-uri de știri din Islanda.

Mai mult, cei care trebuie să rămână în carantină își primesc în continuare salariul, pentru a nu fi tentați să meargă la serviciu, în ciuda indicațiilor medicului, pentru a nu-și pierde locul de muncă. Nordicii preferă această variantă, în loc ca vreuna dintre persoanele bolnave să meargă la muncă și să riște ca întreaga companie să își întrerupă activitatea.
Federația de Fotbal din Islanda se gândește ca meciul cu România să se joace fără spectatori

Momentan, meciul cu România nu este în pericol

Oricum, oficialii din Islanda au anunțat că, momentan, meciul cu România nu este în pericol. În condițiile de față, reprezentanții Federației de Fotbal din Islanda iau în calcul toate variantele dar, cel mai probabil, meciul se va juca fără spectatori:

„Luăm în considerare să jucăm fără spectatori meciul cu România din 26 martie! Luni avem o întâlnire pe tema deciziilor pe care le putem lua legate de coronavirus. În prezent nu excludem nicio variantă. Monitorizăm dezvoltarea situației în Islanda și în Europa. Suntem conectați la deciziile autorităților, iar în funcție de felul cum vor evolua lucrurile în zilele următoare vom adopta hotărârea cea mai potrivită. Ar fi o situație neplăcută pentru fani ca ei să nu aibă acces în stadion. Probabil pentru România ar fi un avantaj să joace fără suporteri în tribune, dar înainte de orice importantă e siguranța oamenilor”, a zis Gudni Bergsson, președintele Federației de Fotbal din Islanda, pentru Gazetă

Adauga un comentariu