Culinar

Cum se murează gogonelele cu usturoi

Publicat: 15 iul. 2020

Gogonelele cu usturoi nu trebuie să îţi lipsească din cămară. Acestea sunt delicioase şi pot fi servite cu numeroase mâncăruri. Iată o reţea savuroasă şi uşor de pregătit:

Ingrediente:

  • 1 rădăcina ţelina
  • piper
  • 250 g ceapă alaba
  • 5 kg gogonele
  • 2 rădăcini hrean
  • 250 g morcov
  • 3 căpăţâni de usturoi
  • muştar
  • sare grunjoasa
  • crenguţa vişin

Mod de preparare:

Se spala bine legumele;Morcovii se taie în rondele; Ceapă se taie în jumătăţi; Rădăcinile de hrean se taie pe lungime; Se pune pe fundul borcanului rădăcină de hrean, apoi legumele cu frunzele de ţelina printre ele;Se fierbe 5 l de apă, iar pentru fiecare litru câte o lingură cu sare şi jumătate de linguriţă de boabe piper şi muştar; Se dau câteva clocote până se dizolvă sarea, apoi se ia saramura de pe foc şi se lasa să se răcească; Se toarnă saramura peste legumele din borcan, care se acoperă provizoriu până a doua zi;

A doua zi se zdrobeşte usturoiul şi se adăugă în borcane împreună cu frunzele de hrean;Se pun n cruce crenguţele de vişin, pentru a ţine gogonelele în lichid; Se capsează borcanele şi se răstoarnă.





Adauga un comentariu