Înghețata, desertul care ne bucură papilele gustative în zilele toride de vară. Cu vanilie, ciocolată sau diferite fructe, pe băț sau la cornet, înghețata ne oferă un moment de răcoare sub soarele fierbinte al verii.
Pentru a ne putea bucura cât mai mult de gustul intens al înghețatei, trebuie să avem în vedere un mic detaliu. În cazul cutiilor cu înghețată cumpărate de la magazin, majoritatea oamenilor fac o greșeală în modul de depozitare în congelator, ceea ce duce la alterarea gustului.
Cum se strică înghețata
Ai observat și tu că înghețata la cutie nu mai are același gust după deschidere? Explicația este simplă. Odată deschisă cutia și băgată la rece apar cristalele de gheață. Practic, când înghețata este lăsată mai mult timp în congelator, umezeala (apa) din compoziția ei începe să se evapore și apoi să se recongeleze pe suprafață sau în interior sub formă de cristale de gheață.
Tot ceea ce trebuie să faci pentru a evita acest lucru este să pui cutia de înghețată cu susul în jos la congelator.
Astfel, partea care s-a topit se va congela pe capac, nu în mijlocul înghețatei, păstrând textura cremoasă intactă.
De asemenea, este important să nu mănânci direct din cutie, pentru că lăsarea înghețatei afară mai mult timp favorizează topirea și reapariția cristalelor de gheață.
Atunci când vorbim despre înghețata de casă, asigură-te că o pui în cele mai mici recipiente pe care le ai la dispoziție. Cu cât înghețata se întărește mai rapid, cu atât cristalele de gheață sunt mai mici și textura rămâne mai fină și cremoasă, conform csid.ro.