Prima pagină » National » Cum se poate obţine viza de flotant. Ministerul Afacerilor Interne a anunţat noile condiții

Cum se poate obţine viza de flotant. Ministerul Afacerilor Interne a anunţat noile condiții

08 sept. 2020, 08:30,
BZI.ro, în National

Cum se poate obţine viza de flotant. Ministerul Afacerilor Interne a anunţat care sunt noile măsuri pentru acordarea vizei de flotant. Acestea au intrat deja în vigoare iar oamenii legii vor face controale. Dacă se constată nereguli, solicitarea de reședință poate fi respinsă.

Ministerul Afacerilor Interne a anunţat, luni, noile măsuri pentru acordarea vizei de flotant. Acestea au intrat deja în vigoare. Pentru a primi viză de flotant, solicitantul trebuie să locuiască mai mult de 15 zile la locuinţa secundară. Totodată, trebuie declarat motivul stabilirii reşedinţei. Mai mult, dacă sunt mai multe cereri la aceeaşi adresă, se vor face verificări. Solicitarea de reședință este respinsă dacă se constată că persoana respectivă nu locuieşte efectiv la adresa declarată. Totodată, se aplică sancțiuni pentru lipsa vizei de flotant.

Cum se poate obţine viza de flotant

Ministerul Afacerilor Interne a anunţat noile măsuri pentru obţinerea vizei de flotant. Astfel, solicitantul va declara pe propria răspundere scopul/motivul stabilirii reşedinţei. De asemenea, declaraţia va fi consemnată pe cerere, în faţa funcţionarului de evidenţă a persoanelor.

„Direcţia de Evidenţă a Persoanelor şi Administrarea Bazelor de Date a introdus noi măsuri de verificare suplimentară pentru adresele unde se constată un număr mai mare de cereri pentru stabilirea reşedinţei. Acestea au fost transmise şi către Serviciile de Evidenţă a Persoanelor din teritoriu pentru a fi aplicate. Astfel, în toate situaţiile în care se înregistrează cereri pentru stabilirea reşedinţei, solicitantul va declara pe propria răspundere că locuieşte mai mult de 15 zile la adresa la care are locuinţa secundară. Declaraţia va fi consemnată pe cerere, în faţa funcţionarului de evidenţă a persoanelor”, a transmis purtătorul de cuvânt al MAI, Monica Dajbog.

La nivelul serviciului public comunitar local de evidenţă a persoanelor se vor efectua următoarele activităţi:

  1. Se va verifica în baza de date numărul menţiunilor de reşedinţă valabil înscrise la adresa respectivă;
  2. Dacă la adresa respectivă sunt înscrise cel puţin 2 menţiuni de reşedinţă valabile se va proceda la informarea structurii locale a poliţiei naţionale, în vederea efectuării verificărilor în teren, din care să rezulte dacă solicitanţii locuiesc efectiv la adresa declarată.

Cererea se poate respinge în anumite situații

În situaţia în care, din verificările efectuate de către poliţişti rezultă faptul că persoanele respective nu locuiesc efectiv la adresa declarată, cererile lor vor fi respinse. Aceste verificări vor fi dispuse şi în situaţia în care se înregistrează un număr mare de solicitări la aceeaşi adresă.

„Practic, se vor avea în vedere şi cazurile în care cererile s-au depus, succesiv, la intervale relativ scurte de timp, pentru aceeaşi adresă. Prin număr mare de solicitări se înţelege un număr care depăşeşte media zilnică, săptămânală sau lunară. Prin aceste măsuri se pot monitoriza îndeplinirea condiţiilor necesare pentru acordarea vizelor de reşedinţa pentru cetăţenii cu drept de vot şi verificarea legalităţii acestora, în cazul constatării unei evoluţii semnificative a numărului de persoane care îşi stabilesc reşedinţa intr-o anumită circumscripţie electorală”, a transmis purtătorul de cuvânt al MAI.

Monica Dajbog a precizat că aceste demersuri se circumscriu Planului General de Măsuri aprobat de ministrul Afacerilor Interne, Ion Marcel Vela, pentru buna desfăşurarea alegerilor locale din 27 septembrie.

„Ministerul Afacerilor Interne va lua toate măsurile din competenţă pentru desfăşurarea unui proces electoral corect, legal şi echidistant faţă de toţi competitorii politici”, a mai declarat Dajbog.

Trecând peste apropiatele alegeri locale, informațiile despre cum se poate obţine viza de flotant sunt utile și altor categorii de persoane. Astfel, în curând începe noul an universitar și mulți studenți își vor căuta cazare în afara campusurilor universitare…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *