Bzi.ro

Cum se prepară cel mai bun sos de ciuperci

Publicat: 08 oct. 2019
1

Taie o ceapă mărunt, și călește-o în ulei timp de 4-5 minute în timp ce amesteci. Peste ceapă, adăugă ciupercile champignon tăiate și călește-le timp de 5 minute la foc mare. Dacă este nevoie, adăugă mai mult ulei, sare și piper. Toarnă un pahar cu apă pentru a crea un mediu lichid pentru a fierbe ciupercuțele. Atunci când sunt gata, adăugă peste ciuperci smântână pentru gătit și mai las-o 5 minute pe foc. La final adaugă 3 căței de usturoi tăiați mărunt și închide focul!

Poftă bună!





Comentarii
  • Înjumătățește ciupercile,
    de preferință cele maronii pentru că-s mai gustoase, iar apoi taie-le în felii mai groase de 0,5 cm.
    În 2 linguri de ulei, la nevoie mai mult, se prăjesc la foc mare,
    întorcăndu-le mereu, fără sare pentru că altfel lasă apa.
    Se pot încă de la început pipera
    și de presară și o priză de cimbru peste ele
    iar săratul urmează după ce sânt destul de prăjite încât nu vor mai lăsa apă. Totuși ele trebuie să fie încă destul de cărnoase, deci nu făcute iască.
    Abia acum se pun 1-2 cepe tăiate cubulețe care se celesc 2-3 minute, și apoi, neapărat, tăiați fin, 2-3 căței de usturoi.
    … Ce-ar fi să renunțăm la apă???
    Asta mi-am zis-o cu ani în urmă, gândind că laptele e cam la fel de ieftin dar mai ceva la gust… De atunci fac și mămăliga cu 1/2 apă + 1/2 lapte!
    Deci, acum se pune lapte, ceva smântână și ceva frișcă fluidă. Uneori renunț la una dintre ultimele două, în funcție de cum mi-o cere gustul.
    Sare și piper, nu uita!
    Poate și o priză de pătrunjel tocat când se ia de pe foc…???
    DAR
    Am citit undeva sfatul unei bunici către nepotul ei, care suna cam așa:
    Mâncarea cea mai gustoasă o obții
    … depinde de mâncare dar aici se potrivește la fix…
    când o lași puțin să se prindă de fundul vasului…

    DESIGUR că nu era vorba să lași mâncarea nepăzită ca să o arzi… și s-o dai la câini… ci, mai degrabă, să o ai sub control și de 2-3 ori să o lași să se prindă puțin, să tragi vasul alături de foc pentru a mesteca bine și a dizloca ce s-a „prins” pe fundul lui.

    https://oamenicasobolani.wordpress.com/

    Apropo!
    Spuneți-le ălora de la facebook că n-am blog ca să câștig bani cu el!
    Nu de alta dar poate mai vin cu gogorița asta când îmi taie vreun comentariu!

Adauga un comentariu