Prima pagină » Culinar » Cum se prepară cel mai eficient ceai pectoral
Cum se prepară cel mai eficient ceai pectoral

Cum se prepară cel mai eficient ceai pectoral

14 ian. 2020, 14:51,
în Culinar

Ceaiurile medicinale pectorale sunt acelea care datorită principiilor active din plantele componente (mucilaginoase, triterpenice, eterice) au acţiune de fluidizare a secreţiilor bronşice.

Farmacistul Corneliu Constantinescu, ne recomandă în cartea “Plante medicinale în apărarea sănătăţii”, o formulă eficientă pentru prepararea ceaiului pectoral. Plantele recomandate sunt: flori de nalbă, flori de ciuboţica cucului, flori de tei, frunze de nalbă mare, fenicul, isop, trei fraţi pătaţi şi cimbru de cultură.

Iată mai jos cum se prepară cel mai eficient ceai pectoral:

Toate plantele enumerate mai sus (flori de nalbă, flori de ciuboţica cucului, flori de tei, frunze de nalbă mare, fenicul, isop, trei fraţi pătaţi şi cimbru de cultură) se mărunţesc bine prin râşniţă de cafea, se combină şi apoi se adăuga o linguriţă într-o cană cu apă clocotită. Se lasă la infuzat timp de 10 minute. Ceaiul se bea călduţ, îndulcit cu miere de albine.

Acest ceai completează acţiunea ceaiului antibronşitic, calmează tusea, datorită principiilor active aflate în cimbrişor şi trei-fraţi-pătaţi. Ca antiseptice pulmonare, în formula ceaiului s-au introdus isopul şi feniculul Acţiunea emolientă se datorează florilor şi frunzelor de nalbă. Florile de ciuboţica cucului, pe lângă efectul emolient, au şi proprietatea de a favoriza expectoraţia.

Ceaiurile antibronşitic şi pectoral, prin acţiunea lor emolienta, expectoranta şi antiseptică, se folosesc cu succes la îngrijirea bolilor aparatului respirator: răceli, gripă, bronşite acute şi cronice, catâr pulmonar, tuse, răguşeala etc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`