Daca vrei sa-ti amintesti de copilarie si de preparatele pe care ti le facea bunica atunci incearca aceasta reteta de ostropel de pui, care este super delicioasa si se gateste si rapid.
Pentru a pregati aceasta reteta de ostropel de pui ai nevoie de:
- – un kilogram de carne de pui (piept sau pulpe)
– doua cepe medii
– 150 de grame de rosii decojite in suc de rosii
– 4-5 catei de usturoi
– o frunza de dafin
– doua linguri de otet din vin
– sare si piper, dupa gust.
Mod de preparare:
Pentru a pregati aceasta reteta delicioasa trebuie sa tai carnea in bucati mari, iar apoi spal-o si tapeteaz-o cu un prosop de bucatarie. Pune-o la prajit intr-o tigaie incinsa, cu ulei, iar intre timp toaca ceapa, usturoiul si rosiile sub forma de cubulete.
Cand puiul s-a prajit, adauga ceapa tocata si un praf de sare, dupa care stinge cu putina apa. Asteapta sa fiarba inabusit, pana e gata carnea, iar ceapa se inmoaie.
Pune apoi rosiile taiate cubulete, sucul de rosii, usturoiul taiat marunt, frunza de dafin si o jumatate de cescuta de apa in care s-a diluat otetul. Condimenteaza cu sare si piper. Ostropelul de pui se acopera si se lasa sa fiarba inabusit, pana ce carnea se inmoaie si sosul scade si se leaga putin.