Actualitate

Cum se tratează juliturile. Măsuri pentru oprirea sângerării şi evitarea infecţiilor

Publicat: 13 dec. 2019

Cum se tratează juliturile. Rănile şi juliturile sunt cuvinte cheie când vine vorba despre joacă și toți le-am experimentat în copilărie.

Juliturile sunt cauzate de frecarea pielii cu o suprafaţă dură, acestea putând fi minore sau grave, însă tratabile acasă. Dacă juliturile se infectează atunci este indicat să cereţi ajutorul medicului. Rănile minore sunt de cele mai multe ori tratate eficient în casă, fără a fi nevoie de intervenţia medicală.

Cum se tratează juliturile

Copilul tău s-a accidentat la joacă? Iată ce măsuri trebuiesc luate pentru oprirea sângerării şi evitarea infecţiilor. În cele ce urmează puteți afla cum se tratează juliturile.

Reguli de igienă

Spălaţi-vă bine pe mâini înainte de a trata o julitură, pentru a evita infectarea acesteia.

Curăţaţi zona afectată, cu ajutorul unui prosop curat, înmuiat în apă şi săpun antibacterial, având grijă să îndepărtaţi toate urmele de mizerie.

Dezinfectaţi julitura cu alcool sanitar, iod sau apă oxigenată, dacă nu puteţi îndepărta toată mizeria din rană şi dacă aceasta este adâncă.

Aplicaţi un unguent antibacterian pe rană.

Cum se tratează juliturile. Pansarea

Acoperiţi julitura cu un pansament sau cu un plasture.

Scoateţi bandajul şi verificaţi julitura o dată la 24 de ore. Dacă s-a format o crustă la suprafaţa rănii, atunci aceasta se va vindeca mai bine descoperită, în contact cu aerul. Dacă julitura este încă roşie şi fără crustă, atunci aplicaţi un alt pansament pentru încă 24 de ore.

Încercaţi remedii naturiste, care grăbesc procesul de vindecare. Există o serie de plante şi ierburi care stimulează sistemul imunitar şi grăbesc procesul de vindecare a juliturilor.

Consumaţi fructe şi legume bogate în vitamina C pentru întărirea sistemului imunitar.

Consumaţi alimente bogate în vitamina E. Recomandate sunt lapte, ouă, cereale integrale, spanac şi sparanghel, bogate în antioxidanţi, ce ajută la vindecarea rănilor.

Dacă juliturile prezinat semne de infecţie, cum ar fi roşeaţă, durere, puroi, febra etc., apelaţi de urgenţă la ajutor medical specializat.loading...

Adauga un comentariu