Slujba din noaptea de Înviere de la Catedrala Mitropolitană din Iași va începe, cum e rânduiala, la miezul nopții (precedată, de la 23.30, de Canonul Sâmbetei celei Mari) și se va desfășura pe esplanada de afară până spre ora 02.30 (când estimăm că se va încheia Sfânta Liturghie). Se va sluji doar afară pentru a permite cât mai multor credincioși să fie părtași la această cea mai mare sărbătoare a întregului an liturgic. Tot pentru a veni în sprijinul credincioșilor, pe două ecrane de mari dimensiuni se va transmite slujba în direct, ele fiind amplasate în zone în care nu există vizibilitate directă spre locul de slujire (unul dintre ele va fi amplasat în zona intrării, spre zona pietonală a Bulevardului Ștefan cel Mare și Sfânt).
„Credincioșii care vor participa la slujbă sunt îndemnați să respecte regulile specifice acestei perioade pandemice: distanță, mască etc. De asemenea, facem un apel către aceștia să nu se deplaseze de la locul lor în momentul în care, în miez de noapte, se va împărți lumină. Părintele Mitropolit Teofan, clericii din sobor și voluntarii se vor deplasa cu lumânările aprinse la fiecare dintre cei prezenți, astfel încât să se prevină orice fel de aglomerări, fie și pentru scurt timp. Slujbă va fi transmisă audio-video integral de portalul doxologia.ro. S-aveți bucurie sfântă!”, a transmis purtătorul de cuvânt al Catedralei Mitropolitane din Iasi, preotul Constantin Sturzu.
Numărul persoanelor care pot participa la Slujba de Înviere de la Patriarhie, anunțat de Jandarmeria Română
Aproximativ 600 de persoane vor avea acces la Slujba de Înviere ce va avea loc la Catedrala Patriarhală, a informat, vineri, Jandarmeria Capitalei, arată Agerpres.
„Sâmbătă, începând cu ora 23,00, accesul în piaţeta Catedralei Patriarhiei se va realiza doar pentru persoanele care doresc să participe la Slujba de Înviere, numărul acestora fiind limitat la maximum 70 de persoane în interiorul Catedralei şi maximum 500 de participanţi în exterior”, se precizează într-un comunicat al DGJMB transmis AGERPRES.
Potrivit sursei citate, în perioada 30 aprilie – 3 mai, jandarmii din cadrul Direcţiei Generale de Jandarmi a Municipiului Bucureşti vor intensifica misiunile de ordine şi siguranţă publică executate independent sau în sistem integrat cu efective ale Poliţei Capitalei şi vor verifica respectarea măsurilor de prevenire şi combatere a efectelor pandemiei de COVID-19.
Peste 1.000 de jandarmi vor acţiona în această perioadă în Capitală pentru prevenirea şi combaterea infracţiunilor şi asigurarea intervenţiilor în situaţii care ar putea pune în pericol siguranţa cetăţenilor.
Jandarmeria Capitalei va suplimenta dispozitivele care vor patrula în zonele în care există posibilitatea să se constituie aglomerări de persoane, în zonele intens circulate, cum sunt pieţele, gările, autogările, târgurile, în apropierea marilor centre comerciale sau în zona lăcaşurilor de cult şi pe traseele de deplasare la şi de la acestea.
Patrulele de jandarmi, în special cele ecvestre şi canine, vor avea incluse în itinerariul de patrulare zonele de agrement, parcurile şi alte spaţii verzi, pentru a menţine un climat de ordine şi siguranţă publică şi pentru a urmări respectarea măsurilor de prevenire şi combatere a efectelor pandemiei de COVID-19.