National

Cum se va face egalizarea vârstei de pensionare a femeilor cu bărbații

Publicat: 17 iun. 2021
Raluca Turcan
Raluca Turcan, ministrul Muncii

Egalizarea vârstei de pensionare este un subiect intens mediatizat, în perioada aceasta, în România. În contextul în care s-a vehiculat că această egalizare se va face forțat, Ministrul Muncii a ținut să facă precizări prin care să clarifice acest subiect. Raluca Turcan a explicat cum se va face egalizarea vârstei de pensionare.

Egalizarea vârstei de pensionare nu se va face forțat, spune Raluca Turcan

Ministrul Muncii a subliniat faptul că egalizarea vârstei de pensionare se va face treptat, prin măsuri stimulative. Raluca Turcan a declarat că egalizarea forțată a vârstei de pensionare este o manipulare mediatică și a explicat graficul creșterii vârstei de pensionare la femei.

Potrivit Ministrul Muncii, există un grafic al creșterii vârstei de pensionare la femei până în anul 2030, când acestea se vor pensiona la 63 de ani. Conform unei decizii a Curții Constituționale, este inechitabil ca femeile să iasă din câmpul muncii mai devreme decât bărbații, în condițiile în care speranța de viață în cazul lor este mai mare decât ce a bărbaților.

România se află, în materie de vârstă a pensionării pentru femei, într-un grafic de creștere până în 2030, la vârsta de 63 de ani. Așa e graficul asumat în legislația actuală. De asemenea, avem o decizie a Curții Constituționale care spune foarte clar că este neconstituțional și inechitabil ca femeile să se pensioneze mai devreme decât bărbații, în condițiile în care speranța de viață la bărbați mai mică față de speranța de viață la femei, a precizat Raluca Turcan.

Ce se întâmplă, de fapt, cu vârsta de pensionare
Zilele trecute, Guvernul României a aprobat proiectul de lege care prevede creșterea opțională a vârstei de pensionare la 70 de ani, precum și eliminarea cumulului pensiei cu salariul la bugetari.

Potrivit actului normativ, persoanele care își desfășoară activitatea în baza unui contract individual de muncă, a unui raport de serviciu sau a unui act de numire în funcție, după caz, și care îndeplinesc condițiile de pensionare pot continua activitatea, la cerere, până la împlinirea vârstei de 70 de ani.

Comentarii
  • IDIOATA, asta care are fantezii de genul „sa fie privita in ochii” a crescut copii sau doar i-a facut si i-a dat sa fie crescuti de bona ? ” DOAMNA ” era ocupata ” sa presteze satisfacator ” la dl. Stolojan dupa cum ne-a spus acum ceva timp dl. Orban referitor la PROMOVAREA IN MUNCA DE LA BIROU sau ……………..
    Femeile se ocupa de cresterea copiilor si asta inseamna ca ar trebui sa ramana in continuare cu o diferenta de varsta fata de barbati. Se pare insa ca in CONCORDANTA CU NOILE TENDINTE, UNIFORMIZAREA DE GEN ( FARA BARBATI SI FEMEI ) se are in vedere si uniformizarea varstei de pensionare, sa NU AVEM DISCRIMINARE. Suntem pe o directie buna IDIOTII SI IDIOATELE NU VOR SA FIE DISCRIMINATI FATA DE CEILALTI.

  • In stilul caracteristic trage de timp invocand mereu alte probleme,numai sa nu mareasca alocatii,salarii, pensii. Ar trebui sa respecte legile existente,ca altele nu este in stare sa le faca,sau mai bine s-ar duce angajata lui Stolojan,poate ii mai da ceva de lucru.

  • Vulpița lui „dragă strujan ” poate primi pensie pentru servicile prestate lui strujanul băsist care se prefăcea bolnav la ordinul sufrageriei

  • De acord si „cu o pensie speciala pentru conditii grele de munca, cateodata poate chiar toxice” si „spor de risc „. Studenta de la Moscova cunoaste poate si ceva metode „stahanoviste” de lucru cu dl. Stolojan.

  • Sa ma linge-ti in chizda psd-ei de va convine ori ba! momentan doar asta puteti face c-ati supt-o la alegeri!

  • Doamneeee de unde „dracu”a coborat „asta”traieste in Romania ?unde ii sunt parintii,bunicii,socrii acest „rebut uman”va rog pe VOI :SOTII MAME sa i spuneti ca programul NOSTRU de LUCRU nu are 8 ORE Daa uneori traim mai mult decat companionii dar nici atunci nu suntem NEFOLOSITOARE avem nepotii, o copila din vecinii ,o gradinita in fata blocului ,”de unde esti tu „siiiii nu uita”cine nu are batranii sa si ii cumpere”azi va purtati urat cu noi DAR cat de patrata poate fi roata tot o sa se invarta ca asa vrea D_zeu.

Adauga un comentariu