Magazin

Cum te ajuta o pergola sa protejezi terasa de acasa pentru orice anotimp

Publicat: 26 apr. 2021

Pentru ca vara se apropie, este important ca locuintele sa fie amenajate din timp. Unul dintre instrumentele de baza pentru o terasa de exceptie pe toata perioada anului este pergola. Odata instalata, pergola poate servi atat vara, cat si in anotimpurile ploioase sau geroase.

Ce este o pergola?

Pergola este o constructie din lemn, fier forjat sau aluminiu care poate fi asezata oriunde in curte, ori chiar in continuarea casei. Este perfecta pentru casele cu gradina sau cu piscina, dar si pentru spatiile comerciale, asa cum sunt restaurantele, cafenelele sau hotelurile.

Utilizand tehnologii inalte, specialistii au lansat pe piata pergole automatizate, pentru a spori confortul utilizatorilor. Acestea functioneaza multumita unor senzori, schimbandu-si pozitia in functie de ce transmit acestia. Senzorii sunt fie de vant, lumina sau apa, ceea ce inseamna ca modificarile apar odata cu schimbarile de vreme.

5 avantaje pentru cei ce utilizeaza o pergola acasa

Foarte important, o pergola nu este un foisor! In timp ce un foisor are un design de insula, pergola reprezinta doar acea constructie cu stalpi de sustinere si acoperis. Conform RoyalPergola, cele mai importante avantaje pe care le ofera o astfel de constructie in curtea casei sunt: protectia impotriva soarelui, durabilitate si impermeabilitate.

1. Protejarea impotriva razelor directe ale soarelui:

A petrece mult timp in bataia directa a razelor de soare devine nesanatos. Unul dintre cele mai importante beneficii alte unui astfel de acoperis este blocarea caldurii arzatoare directe, vara. Dispunand de o pergola in curtea casei, proprietarii au fie posibilitatea de a petrece timp pe suprafata umbrita, fie pe o alta cu soare. Asadar, sentimentul de „prea cald” nu va mai deveni un disconfort in lunile iunie-august.

2. Protejeaza mobilierul:

Pergola asigura proprietarii ca mobilierul rezista in timp la factorii meteorologici. Acoperisurile deschise nu protejeaza mobilierul si calitatea sa, ceea ce duce in timp ca decolorarea si deteriorarea materialului.

3. Rezista la orice factori externi:

Pergolele rezista fenomenelor meteorologice de orice fel. Specialistii folosesc cele mai bune materiale pentru construirea pergolelor, ceea ce le face durabile. In acest fel, proprietarii nu vor fi nevoiti sa inlocuiasca pergola sau sa asigure reparatii constant.

4. Living extins:

Proprietarii casei au acum posibilitatea de a-si extinde livingul, bucurandu-se si de o zona exterioara. Spatiul exterior va deveni perfect pentru relaxare si divertisment.

Pergola retractabila poate fi modificata in functie de dispozitie. In timp ce ziua protejeaza impotriva caldurii, seara pozitia pergolei poate fi modificata pentru ca proprietarii sa se bucure de atmosfera de seara.

5. Design special:

Pergolele au un design deosebit si sunt functionale, ceea ce le face produsul perfect. Sunt potrivite caselor stilate si oamenilor care investesc in modernizarea spatiului.

Cine construieste astfel de pergole durabile?

Doar o firma specializata poate construi o pergola care sa ofere siguranta si sa reziste in timp. Initial, specialistii pun la dispozitie indrumare spre alege cel mai bun model. In continuare are loc proiectarea pergolei, in functie de care au fost cerintele. Mai departe constructorii vor monta pergola. Anumite companii se asigura ulterior ca totul decurge conform asteptarilor clientilor, verificand frecvent starea pergolei, calitatea si masura in care rezista in timp.

Adauga un comentariu