National

Cum te ajută un zâmbet frumos să ai mai multă încredere în tine

Publicat: 08 sept. 2020

Zâmbetul este unul dintre primele lucruri pe care le observăm la persoanele din jurul nostru, tocmai de aceea influențează atât percepțiile celorlalți, cât și percepția despre propria persoană. Zâmbetul poate fi privit drept un cadou atât pentru cei ce ne înconjoară, dar și pentru noi înșine. Este modul în care ne putem exterioriza foarte simplu emoțiile, fiind un gest natural ce poate schimba în doar câteva secunde starea de spirit. Un zâmbet frumos ne ajută întotdeauna să avem mai multă încredere în noi de aceea este necesar să știm care sunt secretele ce stau în spatele unui zâmbet încrezător.

Sănătatea danturii, primul pas pentru un zâmbet plin de încredere

Un zâmbet frumos este în primul rând un zâmbet sănătos. De multe ori, evităm să zâmbim nu pentru că nu ne dorim să ne exteriorizăm emoțiile pozitive, ci pentru că nu ne considerăm zâmbetul suficient de frumos. În aceste situații, vizita la medicul stomatolog poate reprezenta mai mult decât tratarea unor afecțiuni dentare. Astfel, odată cu realizarea unor tratamente stomatologice ce au ca scop recăpătarea esteticii dinților, așa cum este tratamentul cu fațete dentare, nu doar că ne recăpătăm zâmbetul strălucitor și mereu alb, ci ne redobândim încrederea de a zâmbi în orice moment fără teamă.
Pentru a ne asigura că avem mereu zâmbetul sănătos este necesar să nu neglijăm igiena orală și vizitele regulate la medicul stomatolog. O igienă orală corect realizată presupune periajul de cel puțin două ori pe zi, dar și utilizarea aței dentare și a apei de gură. De asemenea, vizitele la medicul stomatolog sunt recomandate la fiecare 6 luni sau chiar mai des pentru persoanele ce poartă lucrări dentare. În cadrul vizitelor regulate pacienții realizează o igienizare dentară profesională care are rolul de a îndepărta placa bacteriană și tartrul care se acumulează pe suprafața dinților și mai ales în zonele greu accesibile periuței de dinți. Vizita periodică la medicul stomatolog reprezintă și un bun prilej pentru a ne asigura că dinții noștri nu suferă de afecțiuni dentare.

Zâmbește ori de câte ori simți

Pentru a avea mai multă încredere în propria persoană este important să ne îngăduim să zâmbim. Conform Thrive Global uneori refuzăm să zâmbim deoarece considerăm că zâmbetul este un semn al vulnerabilității sau chiar a slăbiciunii. Ei bine, odată ce realizăm că zâmbetul ne face să părem mai prietenoși și ne ajută să ne apropiem mai repede de persoanele din jurul nostru vom zâmbi mai des și mai încrezător. De asemenea, specialiștiiexplică faptul că există două categorii de persoane, și anume cele care zâmbesc constant și cu ușurință și cele cărora nu le place să își arate emoțiile. Pentru a începe să aibă mai multă încredere în propria persoană și pentru a se simți confortabil cu zâmbetul pe buze, persoanele ce fac parte din a doua categorie ar putea să înceapă să se gândească care sunt motivele pentru care vor mai degrabă să pară întotdeauna mai serioase.

De ce zâmbetul influențează stima de sine?

Felul în care ne vedem și imaginea pe care credem că o au ceilalți despre noi influențează încrederea în propria persoană. Există foarte multe lucruri pe care le putem face în fiecare zi tocmai pentru a îmbunătăți stima de sine, iar zâmbetul este unul dintre ele. Deși este un gest extrem de simplu, atunci când zâmbim unei persoane ne ajutăm atât pe noi înșine, cât și pe cel din fața noastră. Fie că este vorba de o persoană apropiată sau chiar de un străin, energia pozitivă oferită de către un zâmbet poate schimba felul în care ne simțim. De ce? Pentru că zâmbetul eliberează endorfine, iar acest lucru ne face să ne simțim mai fericiți.
Zâmbetul ne face și mai accesibili. Atrage mai mulți oameni către noideoarece părem mai abordabili și mai deschiși. De asemenea, multe conflicte pot fi evitate și rezolvate dacă zâmbim mai mult. Încercați să zâmbiți mai mult la locul de muncă și atunci când lucrați cu colegii și veți observacă atmosfera va fi mai deschisă și mai caldă.
Un zâmbet plăcut poate afecta nu numai modul în care noi ne simțim, ci și modul în care reacționează alte persoane cu noi, iar acest lucru înseamnă că zâmbetul poate îmbunătăți toate aspectele stilului de viață, de la locul de muncă până la relațiile personale. Zâmbetul poate încuraja gândirea pozitivă și poate spori încrederea.
Așa cum am văzut, zâmbetul poate influența calitatea vieții și încrederea în propria persoană. Indiferent care sunt motivele pentru care stima de sine nu se află la cel mai înalt nivel, este important să alegem să zâmbim în fiecare zi. De asemenea, este necesar să nu uităm că afecțiunile dentare pot fi tratate, iar noi ne putem recăpăta încrederea în propriul zâmbet cu o simplă vizită la medicul stomatolog.
Sursă foto: Pexels

Adauga un comentariu