Prima pagină » Radio » Actualitate » Cum tratezi un deget rupt și cum recunoști o astfel de fractură
Cum tratezi un deget rupt și cum recunoști o astfel de fractură

Cum tratezi un deget rupt și cum recunoști o astfel de fractură

11 dec. 2019, 14:18,
în Radio

Cum tratezi un deget rupt. Fractura unui deget, fie că e de la mână sau picior, apare atunci când unul din oasele sale este rupt.

Fracturile sunt leziuni obișnuite, care apar în timpul unei activități sportive sau în urma unui accident domestic. Pentru a le trata corespunzător, mai întâi trebuie să determinați severitatea contuziei. Apoi faceți un tratament rapid la domiciliu înainte de a merge la cel mai apropiat spital.

Cum tratezi un deget rupt

Unul dintre cele mai comune accidente domestice este fracturarea unui deget. Și aceasta datorită expunerii foarte mări a acestei părţi a corpului în mai toate activităţile zilnice. Degetul este alcătuit din foarte mulţi nervi, fiind din acest motiv foarte sensibil şi extrem de dureros în caz de ruptură.

Iată care sunt pașii ce trebuie urmați în caz că v-aţi rupt un deget.

1. Imobilizaţi degetul fracturat

Puteţi folosi orice material rigid şi drept găsiţi prin casă, care are aproximativ dimensiunile unui deget. Acesta trebuie aşezat sub deget, pe partea cu palma, pentru a asigura o vindecare optimă. Înfăşuraţi băţul pe care îl folosiţi la imobilizare de deget cu pansament.

2. Aplicaţi o compresă rece pe deget

Aceasta are rolul de a reduce durerea, dar ajuta și la dezumflarea zonei şi va grăbi vindecarea.

3. Cum tratezi un deget rupt. Scoateți bijuteriile

Îndepărtaţi orice bijuterie din preajma rănii. Inelele sau verigheta de pe deget blochează circulaţia sângelui. De asemenea, ridicaţi mâna vătămată deasupra nivelului inimii.

4. Efectuaţi o radiografie

Un examen de specialitate este indicat în această situaţie pentru a determina exact care parte a degetului a fost afectată de leziune.

Dacă fractura este gravă, mergeţi la spital, pentru ajutor specializat, pentru ca în cazul netratării corespunzătoare, efecte leziunii pot fi permanente şi pot afecta funcţionalitatea întregii mâini.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`