Sport

Cum va arăta calendarul WTA la începutul lui 2021. Calificările pentru Australian Open, în Emiratele Arabe Unite

Publicat: 15 dec. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Cum va arăta calendarul WTA la începutul lui 2021. Calificările pentru Australian Open în Emiratele Arabe Unite
Simona Halep

Sezonul 2021 din circuitul profesionist feminin de tenis urmează să debuteze la Abu Dhabi, unde va avea loc un turneu de categoria WTA 500, în perioada 5-13 ianuarie, informează Gulf News

Startul calendarului circuitului WTA în 2021

Turneul de la Abu Dhabi se va disputa în paralel cu calificările pentru Openul Australiei, la masculin și feminin, care vor avea loc tot în Emiratele Arabe Unite, dar la Dubai, subliniază sursa citată. Săptămâna trecută, conducătorul circuitului feminin, Steve Simon, anunțase că responsabilii WTA doresc ca sezonul 2021 să înceapă cu calificările pentru Australian Open, care să se desfășoare în premieră în afara Australiei, la începutul lunii ianuarie.

Ce modificări au apărut în calendarul WTA pentru începutul anului 2021

În mod tradițional, circuitul WTA își începe sezonul cu turneele ASB Classic de la Auckland (Noua Zeelandă) și Brisbane International (Australia), urmate de alte trei competiții, la Shenzhen (China), Adelaide (Australia) și Hobart (Tasmania), înainte de debutul Openului Australiei.
Însă, din cauza pandemiei de coronavirus, responsabilii tenisului au decis să modifice calendarul, iar jucătorii care vor lua parte la preliminariile Australian Open se vor reuni în Emiratele Arabe Unite, urmând ca cei care vor obține calificarea să călătorească la bordul unor curse charter de la Dubai la Melbourne, unde vor intra apoi în carantină, înaintea participării la primul turneu de Grand Slam al anului.

Unde se dispută calificările pentru Australian Open

Calificările pentru Australian Open se vor disputa în cadrul Dubai Duty Free Tennis Stadium, unde vor avea loc cel puțin 48 de meciuri pe zi, pe cele 10 terenuri ale complexului. La finalul acestor partide, 32 de jucători la masculin și feminin vor obține calificarea pe tabloul principal de la Melbourne.

„Sunt câțiva jucători de top care au ales Dubaiul pentru pregătirile din extrasezon, iar acești jucători se vor alătura celor calificați în zborurile charter speciale care se vor îndrepta către Melbourne”, a declarat pentru Gulf News un oficial care a dorit să-și păstreze anonimatul.

Acesta a subliniat că turneul de la Abu Dhabi și calificările de la Dubai se vor disputa cu porțile închise și cu respectarea tuturor măsurilor de siguranță stabilite de agențiile internaționale și autoritățile locale

Adauga un comentariu