Actualitate

Cum va începe școala pe 14 septembrie. Ce anunț a făcut Ministrul Educației

Publicat: 22 iul. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Cum va începe școala pe 14 septembrie. Ce anunț a făcut Ministrul Educației
Monica Anisie, ministrul Educației

 Ministrul Educației, Monica Anisie, a vorbit astăzi despre modul cum va începe școala pe 14 septembrie. Monica Anisie a declarat că scenariul cel mai probabil a fi pus în practică pentru începerea anului școlar din septembrie este sistemul hibrid, în care, prin rotație, unii elevi vor merge fizic în clase, iar alții vor face cursuri online.

„Văzând situația epidemiologică la momentul acesta, care este o situație destul de gravă, cred că cel mai probabil, scenariul acesta hibrid ar putea fi pus în practică.

Numai că trebuie să ne pronunțăm asupra acestor scenarii doar în momentul în care o să știm exact cum va evolua situația epidemiologică, pentru că în spațiul public nu mai sunt respectate normele de prevenire și combatere a îmbolnăvirilor”, a declarat Monica Anisie.

Ministrul Educației face un apel către populație să respecte distanțarea fizică, să poarte mască și în felul acesta să ne protejăm cu toții, să nu ajungem să ne îmbolnăvim.

Cum va începe școala pe 14 septembrie: Mai multe scenarii

Ministrul Educației, Monica Anisie, a precizat că ia în clacul reluarea cursurilor în mod clasic. Monica Anisie a precizat că unul dintre scenariile luate în calcul pentru începerea anului școlar la toamnă este revenirea elevilor în clase în sistem normal.

„Am avut o întâlnire cu reprezentanții sindicatelor elevilor, părinților și studenților. Pregătim acele scenarii pentru începerea cursurilor. Deja în spațiul public au fost menționate aceste scenarii.

„Într-adevăr, avem în vedere să reluăm cursurile în mod clasic așa cum am făcut până acum, dar cu respectarea strictă a unor măsuri stabilite de ministerul Educației“, a spus Monica Anisie.

 Ce sisteme sunt avute în plan

Ministrul Educației a precizat că se are în vedere și un sistem hibrid, prin care o parte dintre elevi vor veni la cursuri, iar o altă parte vor urma cursurile online.

„Există un alt scenariu, hibrid îi spunem noi, când unii elevi vor fi în clasă și alții vor urmări cursurile de acasă.

În ultimul scenariu am prevăzut să învățăm online, cursurile să fie desfășurate de acasă, asta numai și numai dacă situația epidemiologică o va impune.

Nu știm când anume putem să ne pronunțăm cu privire la aceste scenarii”, a adăugat Monica Anisie.

 Unde sunt cele 250.000 de tablete sau laptopuri pentru elevii săraci

Ministrul Educației a spus, în legătură cu cele 250.000 de tablete și laptopuri pentru elevii care provin din familii defavorizate, că până la începerea școlii vor fi achiziționate

”Este procedura de achiziție. Nu Ministerul Educației face achiziția acestor tablete, ONAC-ul este organismul care se ocupă de achiziția acestor tablete, nu Ministerul Educației. (…) Există timpul suficient, avem achiziția declanșată. Nu pot eu să mă pronunț asupra prevederilor care sunt într-o anumită instituție, la modalitatea în care se desfășoară o achiziție publică. Știți foarte bine că sunt niște termene care trebuie respectate, termenele legale nu se discută.

Deci până la 10 septembrie există un termen. Școala va începe în 14 septembrie. Suntem în termen și așteptăm să se realizeze această achiziție de către Oficiul Național de Achiziții Centralizate, este o instituție care se ocupă de acest lucru”, a afirmat ministrul Educației.

Adauga un comentariu