Magazin

Cum vor arăta bucătăriile viitorului

Publicat: 17 sept. 2021

Bucătăriile viitorului nu sunt un vis, ele au început deja să se contureze în tendințele actuale. Unii își imaginează, poate, că vor putea pregăti mâncarea printr-o simplă apăsare de buton sau vor folosi comenzi vocale pentru a găsi ingredientele. Lucrurile nu merg chiar până acolo, însă vă puteți face o idee despre bucătăriile viitorului din ofertele de electrocasnice și accesorii deja disponibile pe piață.

Poate te gândești la investiții fabuloase, însă, cu excepția electrocasnicelor cu design și tehnologie inovatoare, elementele de bază  din această încăpere rămân aceleași. Blaturi multifuncționale, mobilier suspendat pentru mai mult spațiu, coșuri de gunoi care se deschid automat, compartimente pentru sortarea deșeurilor și reciclare. Tendința materialelor folosite merge către funcționalitate și stil. Însă trendurile în tehnologie sunt cele care creează această imagine a viitorului în bucătărie. Iată câteva accesorii care vor schimba imaginea bucătăriei clasice pe care o cunoaștem în prezent.

Suprafețe de gătit interactive

Experiența gătitului se mută de pe flacără pe plite cu inducție interactive, care folosesc componente magnetice ascunse sub suprafața de gătit. În acest fel mâncarea este gătită mai repede și mai ușor. Oalele pot fi plasate oriunde pe suprafața plitei, nu doar pe zona marcată pentru încălzire.

Frigidere inteligente

Frigiderele clasice pe care le știm se vor transforma în containere de răcire așezate pe rafturi cu inducție care vor răci alimentele.  Tot ce va trebui să faci va fi să așezi recipientul pe o masă de răcire prin inducție și vei avea efectul de răcire instantaneu. Vor exista zone de răcire individuale care vor conserva alimentele la temperaturi optime. Mai mult decât atât, frigiderele viitorului vor putea identifica alimentele din interior, cu ajutorul unui scanner integrat care va scana codul de bare al fiecărui produs.

Chiuvete indestructibile

Ți-ai imaginat vreodată că vei avea o chiuvetă de bucătărie care să arate premium și care să reziste la șocuri? Modelele de ultimă generație sunt realizate din cristale de granit, rășini acrilice și quartz atomizat și devin extrem de elegante și durabile. Chiuveta din bucatarie este acum din granit care nu se distruge la zgârieturi, șocuri mecanice sau termice și agenți chimici.

Mașini de spălat vase Eco

Trendul eco devine din ce în ce mai puternic, iar acest lucru se reflectă și în electrocasnicele mari. Noile mașini de spălat vase vor economisi apa și o vor selecta pe cea curată pentru a o recicla.

Bucătăriile viitorului sunt mai aproape decât ne imaginăm, iar unele dintre tendințele care le definesc sunt deja aici. Nu-ți rămâne decât să fii conectat la tehnologie și la noile apariții în domeniu. Apoi îți poți contura bucătăria de vis, treptat, creând un spațiu funcțional confortabil, extrem de eficient și spectaculos.

 

Adauga un comentariu