International

Cum vor bulgarii să atragă turiștii pe litoral: Șezlonguri și umbrele oferite gratis

Publicat: 29 mai 2020

Cel puțin 23 de plaje de pe litoralul bulgăresc vor oferi umbrele și șezlonguri gratis, iar celelalte vor reduce tarifele cu 50%, a anunțat Ministrul Turismului, Nikolina Angelkova, informează BNR.bg.

Oficialul bulgar a avut în stațiunea Sunny Beach o serie de întâlniri cu reprezentații industriei de turism, înaintea începerii sezonului.

La începutul anului, prognozele estimau o creștere de 10% a turismului în Bulgaria, însă acește așteptări au dispărut din cauza crizei coronavirusului.

Facem tot ce putem pentru a atrage turiști și să ajutăm afacerile afectate de criza de coronavirus”, a spus ministrul Angelkova. „Este foarte important să oferim produse de calitate și să protejăm sănătatea oamenilor. Una dintre principalele măsuri introduse este reducerea prețurilor la umbrele și șezlonguri. Potrivit legii, prețurile trebuie să fie cu 50% mai mici”, a adăugat ministrul.

Există 57 de spații concesionate și 75 de spații închiriate pe plajele de pe litoralul bulgăresc. Șezlongurile și umbrelele pe 23 din cele 132 de plaje care au contracte încheiate cu autoritățile vor fi gratuite, iar celelalte vor percepe tarife între 1 și 5 leva (0,5-2,5 euro).

Plajele din Kavatsi-Sud, Kavatsi-Nord, Elenite, MMC-Primorsko, Tsarevo-Central, Aheloy, Obzor-Sud sunt câteva dintre cele unde accesoriile de plajă vor fi gratuite.

În stațiunea Nisipurile de Aur, accesoriile de plajă vor costa 2 leva, în Sunny Beach vor costa 4 leva, în Albena 1 leva, în Balcic 1,5 leva și în Sozopol între 3 și 5 leva.

Toți concesionarii plajelor sunt obligați să ofere o reducere de 50% la accesoriile de plajă, iar cei care nu respectă aceste cerințe riscă amenzi de până la 50.000 leva (25.000 de euro). Pentru abateri repetate, amenda atinge 100.000 leva (50.000 euro).

Ministerul Turismului trebuie să notifice toți concesionarii în privința reducerii de preț până la 30 mai, urmând să îi informeze și în privința scăderii taxei de concesiune.

Comentarii
  • Nu am fost la bulgari, dar destui prieteni mi-au zis ca au conditii mai civilizate si preturi mai omenesti. La noi vin „smecherii”, inchiriaza plaja si TE OBLIGA sa inchiriezi sezlong. De ce??? asta se numeste…AFACERE? Sau GOLANEALA? De ce nu am voie sa ma asez pe prosopul de plaja daca asta este placerea mea? Am fost la plaja in Grecia, Franta, Belgia, dar niciunde NU mi s-a IMPUS sa inchiriez sezlong. Vreau, bine, nu…NU! Vad ca si guvernul impune obligativitatea sezlongului pe plaja pentru…distantare sociala. Nu serios, prosopul nu poate fi asezat la distanta? Cine, din guvern, are afaceri cu plajele?

Adauga un comentariu