Local

Cum vor fi împărțite, pe etape, lucrările la “Institutul de Medicină Cardiovasculară” Iași

Publicat: 25 mai 2022
_____ Vizualizări 2 Comentarii
Cum vor fi împărțite pe etape lucrările la Institutul de Medicină Cardiovasculară Iași
Se încheie faza de proiectare a “Institutul de Medicină Cardiovasculară” Iași

Vineri, 27 mai 2022, se încheie faza de proiectare a “ Institutului de Medicină Cardiovasculară” Iași. Proiectul are 48 de luni ca termen de finalizare și se lucrează din greu ca acest termen să fie respectat. Consiliul Județean Iași a aprobat proiectul la finalul lunii martie 2022

Președintele Consiliului Local Iași, Costel Alexe, a anunțat că vineri, 27 mai 2022, este data la care se încheie faza de proiectare a “Institutului de Medicină Cardiovasculară” Iași. Proiectul de 330 de milioane de euro va fi gata în patru ani de la începerea propriu-zisă a lucrărilor.

Costel Alexe la o conferinta de presa
Costel Alexe a anunțat detaliile despre noul spital

Se încheie faza de proiectare a noului spital din Iași

colaj foto, grafica constructie spital
Construcția va fi gata în 48 de luni de la data de început

Costel Alexe a făcut public anunțul că se va încheia faza de proiectare a “Institutului de Medicină Cardiovasculară” Iași. Președintele Consiliului Local Iași mizează pe suportul Ministerului Sănătății pentru finanțare, pe lângă cea din PNRR (Planul  Național de Redresare și Reziliență).

„Vineri vom finaliza ultima fază a contractului de proiectare, adică vom primi documentația tehnică de avizare a lucrărilor de construcție și documentațiile pentru eliberarea avizelor. Tot vineri se încheie dezbaterea publică realizată de către APM (Agenția pentru Protecția Mediului) Iași. Vom primi de asemenea și studiul pentru eficiență energetică, până la jumătatea lunii iunie să avem autorizația de construire de la Primăria Miroslava. În același timp, săptămâna aceasta depunem memoriile tehnice pentru prinderea proiectului „Institutului Regional de Medicină Cardiovasculară” în strategia de sănătate, pentru aprobarea indicatorilor tehnico-economici și în comisia interministerială. Ulterior autorizației de construire și deschideri liniilor de finanțare vom depune proiectul pentru finanțare la PNRR și să sperăm că vom avea și sprijinul Guvernului României şi, aici mă refer la Ministerul Sănătății, care practic va cuprinde acest obiectiv important pentru întreaga regiune la finanțare”, declară președintele Consiliului Județean Iași, Costel Alexe.

grafica cladire din sticla si persoane, alb-negru
Institutul se va întinde pe 12 hectare

Cum va arăta “Institutul de Medicină Cardiovasculară” Iași

casa patrata Iasi
Cosiliul Județean Iași susține acest proiect de anvergură

Institutul va avea șase etaje, sute de locuri de parcare, hotel pentru rudele pacienților, hotel pentru cadrele medicale, o grădiniță, un bloc universitar, un centru de cercetare aplicată și alte clădiri cu funcții conexe.

Spitalul în sine va dispune de 500 de paturi pentru pacienți dintre care 40 de paturi vor fi pe secția de chirurgie cardio-vasculară adulți, alte 40 de paturi pentru compartimentul de cardiologie medicală, 15 paturi vor fi destinate compartimentului de prevenție și recuperare cardiovasculară, dar și 15 paturi pentru cel de îngrijiri paliative cardio-vasculare. Tot câte 15 paturi vor avea și clinicile pentru tratarea insuficienței cardiace, asistare hemodinamică și transplant, dar și cea de hemodinamică și imagistică intervențională. Alte 60 de paturi vor fi destinate pentru secția de anestezie și terapie intensivă adulți.

Construcția “Institutului de Medicină Cardiovasculară” Iași va dura, conform proiectului, 48 de luni. construcția va fi în comuna Miroslava, sat Brătuleni, și se va întinde pe 12 hectare. Consiliul Județean Iași, a avizat acest proiect la finalul lunii martie 2022.

Finanțarea principală a proiectului se face prin PNRR, dar președintele Consiliului Județean Iași, Costel Alexe, mizează pe cofinanțare din partea Guvernului României, în speță Ministerul Sănătății pentru “Institutul de Medicină Cardiovasculară” Iași.

Comentarii
  • Ăștia sunt NEBUNI cu acte în regulă cum naiba să spui asemenea minciuni că în 4 ani ridici asemenea proiect? Poate în 400 de ani

  • nu sunt bani , deci nici o cupa de excavator nu au sa sape in 4 ani , asta e vrajeala sa pape niste bani pe SF-uri , DALI-uri

Adauga un comentariu