National

Cunoscutul sociolog Mirel Palada, la „Dezbaterea Zilei” – BZI LIVE, concluzii după eșecul răsunător al intrării României în Schengen

Publicat: 21 dec. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Cunoscutul sociolog Mirel Palada la Dezbaterea Zilei - BZI LIVE concluzii după eșecul răsunător al intrării României în Schengen
Mirel Palada la BZI LIVE despre eșecul intrării României în Schengen

Sociologul Mirel Palada a discutat în cadrul ediției „Dezbaterea Zilei” de la BZI LIVE despre evenimentul care a avut loc pe 8 decembrie 2022, mai exact despre eşecul intrării României în spaţiul Schengen, dar și despre vizita președintei Parlamentului European, Roberta Metsola.

Roberta Metsola a venit la Bucureşti după ce pe 8 decembrie 2022, Austria a rămas fermă pe poziţii şi votat împotriva aderării României la spaţiul Schengen. De altfel, România aşteaptă din 2011 să intre în Schengen. De peste 10 ani, statul român îndeplinește condițiile de aderare la spațiul Schengen, însă aderarea a fost blocată de mai multe ori la nivel politic.

Mirel Palada în „Dezbaterea Zilei” de la BZI LIVE

Mirel Palada a fost invitatul ediției „Dezbaterea Zilei” de la BZI LIVE din 20 decembrie. Acesta a comentat vizita preşedintei Parlamentului European, Roberta Metsola.

Pe 18 şi 19 decembrie aceasta s-a aflat la Bucureşti, într-o vizită de lucru, unde a avut întrevederi cu preşedintele României, Klaus Iohannis, cu premierul Nicolae Ciucă, dar şi cu preşedinţii Camerei şi Senatului, Marcel Ciolacu şi Alina Gorghiu.

„Doamna Metsola a venit în România să ne ofere un soi de consolare, să ne mângâie pe cap şi să îi ajute pe cei de la putere din România să nu încaseze prea mult supărarea populară. Principalul lucru care s-a întâmplat după Schengen a fost această mare emoţie colectivă. De mult nu s-a întâmplat în România ca toată lumea să spună acelaşi lucru. Toată lumea a fost supărată din cauza Schengen-ului. Emoţia a fost foarte puternică.

Cei din Uniunea Europeană au fost şi ei uimiţi de această reacție neaşteptat de robustă şi au simţit nevoia să trimită pe cineva. Au trimis-o pe această doamnă care este a 23-a roată de la căruţă, din punct de vedere al ierarhiei de importanță în Uniunea Europeană. E o fată care a dus traista şi servieta la alţii, care n-a ştiut să facă altceva decât politică. A fost consilieră, pe urmă vicepreşedinte la o organizaţie de tineri. Chestii artificiale care nu produc plus valoare. E una din persoanele crescute, nu făcute, în puf, cum sunt liderii europeni şi internaţionali crescuţi la şcoala lui Soros”, a menționat Mirel Palada.

Mirel Palada: „Toate pârghiile de putere sunt la Executiv”

În aceeași cheie, Mirel Palada a subliniat faptul că Parlamentul European ar avea mai degrabă o funcție teoretică, dar nu și practică.

A fost proptită într-o poziţie care nu are nicio putere în Europa. Toate pârghiile de putere, decizionale sunt la Executiv. Parlamentul European este, cum era pe vremea comuniştilor, Marea Adunare Naţională. Este foarte solemnă şi foarte inutilă. Au trimis-o să consoleze nişte amărâţi de mediocri români, ceea ce denotă şi o anumită stilistică de relaţii dintre Europa şi România. Românii merită tot ce e mai bun, încât merităm şi acest tip de consolare mediocră. Până la urmă a fost o bălmăjeală. Au încercat să dreagă busuiocul”, a subliniat sociologul Mirel Palada.

În „Dezbaterea Zilei” de la BZI LIVE, Mirel Palada a vorbit și despre criza profundă în care se află România.

Adauga un comentariu