National

Cunoscutul stomatolog Doru Bertea s-a sinucis! Era cercetat în două dosare penale

Publicat: 04 mai 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Cunoscutul stomatolog Doru Bertea s-a sinucis Era cercetat în două dosare penale
Un medic stomatolog s-a sinucis prin spânzurare

Doru Bertea, cunoscut om de afaceri şi medic stomatolog s-a sinucis prin spânzurare. Acesta a fost găsit spânzurat în propria locuinţă. Bercea se afla în arest la domiciliu după ce era cercetat în două dosare penale.

Doru Bertea era cercetat de procurorii DNA în două dosare legate de infracţiunea de dare de mită. Acesta ar făcut achiziţii de echipamente COVID-19 într-un spital din Odorheiul Secuiesc și Brașov.

Stomatologul Doru Bertea s-a sinucis

Vorbim despre faptul că, Doru Bertea, om de afaceri şi cunoscut stomatolog s-a sinucis prin spânzurare. Acesta era cercetat în două dosare pentru infracţiunea de dare de mită. Conform procurorilor DNĂ, dosarele se bazau pe sistemul de achiziţii a mai multor echipamente COVID-19 în spitalele din Odorhoiu Secuiesc dar şi în Braşov. Medicul stomatolog se afla, în momentul producerii tragediei, în propria locuinţă unde se afla în arest. De altfel acesta s-a aflat la conducerea Casei de Asigurări de Sănătate Brașov.

Doru Bertea era tatăl Ancăi Bertea, fostă șefă a Direcției de Sănătate Publică (DSP) Brașov, demisionară chiar la începutul pandemiei de coronavirus

Doru Bertea era anchetat de DNA în două dosare DNA

Doru Bertea, om de afaceri şu cunoscut stomatolog era cercetat de DNA în două dosare referitor la mai multe infracţiuni de dare de mită. Vorbim faptul că procurorii DNA au anchetat achiziţiile de echipament medical din spitalele din Odorheiu Secuiesc şi Braşov. Interesant este faptul că întreaga anchetă era la un pas de a fi distrusă după ce Emanoil Mirică, şeful Biroului de Operaţiuni Speciale din Brașov vindea informaţii despre anchetele aflate în curs. La fiecare întâlnire cu Doru Bertea, şeful Biroului îl informa despre mersul anchetei.

În septembrie i-a fost comunicat stomatologului absolut toate datele despre anchetă. Legătura lui Bertea cu acest mega-dosar de corupție este aceea că firma să – Chantal Sânte – „a furnizat Spitalului de Boli Infecțioase Brașov un robot de purificare a aerului, pe preț supraevaluat, exagerat, achiziționat la un preț decent de la societatea Lianmed”.

Mai multe decese au atras atenția în ultima perioadă

În ultimele zile, la nivel național mai multe decese au atras atenția opiniei publice. Probabil cel mai șocant caz a fost cel al unui băiat în vârstă de doar 13 ani care s-a sinucis tot prin spânzurare pentru că nu mai suporta dorul mamei sale care era plecată la muncă în străinătate. Băiatul  s-a spânzurat în propria locuință, în podul casei. De altfel, o altă sinucidere a avut loc în urmă cu câteva zile la Iași, unde o tânără studentă s-a sinucis în camera de cămin.

De această dată, motivele sinuciderii nu sunt încă clare, ancheta fiind în plină desfășurare. Totuși, oamenii legii au ca primă ipoteză a sinuciderii ingerarea a mai multor pastile. În cazul fetei, alarma a fost dată de părinții acesteia care nu mai știau nimic de aceasta. Portarul căminului a fost contactat de familie, acesta ducându-se în camera de cămin unde a descoperit faptul că fata era în stare inconșientă întinsă pe jos.

În altă ordine de idei, probabil cel mai cunoscut caz de sinucidere a unui medic s-a produs în urmă cu câteva săptămâni când, un medic de la Terapie Intensivă, și-a injectat o substanță folosită în ATI.

Adauga un comentariu