Info Turism

Curiozitati Franta

Publicat: 22 ian. 2020
Curiozitati Franta
Curiozitati Franta

Curiozitati Franta. Franţa este una dintre cele mai frumoase tari din lume, an de an zeci de milioane de turişti alegând să viziteze ţara lui Jules Verne. În rândurile de mai jos vă prezentăm câteva curiozităţi despre această țară din Vestul Europei.

Primul canal-tunel construit pe Terra este Malpas. Tunelul a fost construit în timpul domniei lui Ludovic al XlV-lea, între anii 1666-1667. Este situat în sud-vestul Franţei, pe vechea artera de navigaţie fluvială Canal du Midi care leagă fluviul Garonne de Marea Mediterană. Construcţia are o lungime de 241,7 km şi o adâncime de 2 m.

Parisul, capitala ţării din anul 1000, este aşezat pe Sena, pe vechea aşezare Luteția, de pe vremea lui Cezar.

Simbolul Parisului este turnul Eiffel. Monumentul are 320 m. Totuşi în zilele călduroase, din cauza dilatării metalului, înălţimea se poate mări cu 14-15 cm. Turnul a fost construit în 1889 de către arhitectul Gustave Eiffel. Până în anul 1931 a fost considerat cea mai înaltă construcţie din lume.

Curiozitati Franta. Piaţa din fata Catedralei Notre Damme, punctul 0 din Franţa

Km 0 sau punctul 0 al Parisului se afla în piaţa din fata Catedralei Notre Damme. Lungimea drumurilor naţionale ale Franţei încep să se măsoare din acest loc. Cele mai cunoscute cartiere ale Parisului sunt Quartier Latin, Maine Montparnasse – cartierul unde a locuit Brâncuşi, Champs Elysees, Saint-Germain, Grands Boulevards.

Cel mai cunoscut muzeu din lume, Luvru, a fost construit timp de peste 600 de ani, începând din 1204, până în 1860. Colecţiile de artă sunt cu mult peste 200000. Numărul vizitatorilor anual este unul fabulos, ajungând la milioane de vizitatori.

În nord-vestul Parisului este cartierul Defence (oraşul de sticlă) cu Arcul Defence. Acesta are structură cubică, cea mai mare realizare din lume, cu 36 de etaje, fiecare perete având 110 m (1 030 cuburi). În interior este împodobit cu marmură de Carrara, iar pe exterior cu oglinzi refractare – construcţie unicat pe Glob.

Adauga un comentariu