Actualitate

Cursele de Franţa, anulate! De ce au apărut aceste probleme

Publicat: 23 iun. 2020
ALT=
Cursele de Franţa, anulate! De ce au apărut aceste probleme

Cursele de Franţa, anulate! Mai multe curse Bucureşti-Franţa, de pe aeroportul Otopeni, au fost anulate astăzi. S-ar părea că sunt probleme cu accesul cetăţenilor români în Franţa.

„Din câte a transmis IATA Travel Center, într-un document de pe 15 iunie, neactualizat încă, în Franţa este permis doar accesul cetăţenilor francezi şi al cetăţenilor din spaţiul Schengen. Da, Franţa e pe lista verde, dar… Pe IATA Travel Center se uită companiile, inclusiv cei care azi au anulat cursele. Erau două curse, una de Paris şi una de Nisa, din câte ştiu”, a declarat Valentin Iordache, purtătorul de cuvânt al Aeroportului Otopeni.

Cursele de Franţa, anulate: Avertisment pentru cei care au bilete luate spre această țară

Reprezentantul aeroportului avertizează că există posibilitatea ca aceste curse din Franța să fie anulate.

Mai e o cursă Air France azi, care nu a fost anulată, dar nu ştiu în ce condiţii se va desfăşura. Există şi posibilitatea ca aceste curse să fi fost anulate pentru că oamenii nu au avut timp să se pregătească, dat fiind că au aflat aseară că pot face cursele. S-ar putea să se clarifice zilele astea”, a declarat Valentin Iordache, purtătorul de cuvânt al Aeroportului Otopeni.

Conform IATA Travel Center, România are restricţii parţiale pentru călătoriile în Franţa.

Conform unui comunicat pe site-ul Ambasadei Franţei la Bucureşti, restricţiile de călătorie pentru cetăţenii UE (inclusiv România) au fost ridicate de pe 15 iunie.

Franța a ridicat restricțiile de la frontierele sale interne europene începând cu data de 15 iunie pentru persoanele care sosesc din spațiul european. Nu va mai fi necesar documentul justificativ internațional. De asemenea, nu se va mai aplica măsura de carantină.

Lista țărilor din care cetățenii care sosesc în România nu vor fi obligați să intre în izolare a fost aprobată de Comitetul Național pentru Situații de Urgență, la data de 13.06.2020. Franța nu se află pe această listă, prin urmare toate persoanele care sosesc în România din Franța sunt obligate să intre în izolare la domiciliu pentru o perioadă de 14 zile.

Lista cu țările pentru care se aplică eliminarea măsurilor de carantină/izolare, se actualizează săptămânal de către Institutul Național de Sănătate Publică, în fiecare zi de luni până la ora 16:00.

Șeful Aeroportului Iași spune că se zboară spre Paris

Cătălin Bulgariu, directorul Aeroportului Internațional Iași, a declarat astăzi că de pe aerogara ieșeană se vor opera șase noi curse. Astfel, începând de astăzi se va zbura către Italia și Franța. Pe lângă cursele care deja operau pe aeroport, Billund, Dortmund, Larnaca și Tel Aviv, se mai adaugă Paris, Roma, Bologna, Bergamo, Catalia și Treviso.

„Măsurile de relaxarea instituite începând de astăzi au adus şase noi curse pe Aeroportul din Iaşi. Începând de astăzi, se va zbura către Italia şi către Franţa, la Paris, Roma, Bergamo, Bologna, Catania şi Treviso. Aceste şase noi curse se adăugă la cele care deja operau pe Aeroportul din Iaşi, şi anume Billund, Dortmund, Larnaca şi Tel Aviv, şi bineînţeles către Bucureşti. În acest fel, gamă de produse pe care le oferea aeroportul Iaşi cetăţenilor din Iaşi şi din zona Moldovei se lărgeşte. Sperăm că măsurile de relaxare să continue pentru a redeschide toate cursele internaţionale de pe Aeroportul din Iaşi.

Astăzi, 23 iunie 2020, vor fi zboruri către Bergamo şi Treviso, urmând ca mâine, 24 iunie 2020, să avem Paris şi Bologna, poimâine, 25 iunie 2020, către Roma, iar vineri, 26 iunie 2020, Catania.”, a precizat Cătălin Bulgariu, director al Aeroportului Internațional Iași.

„Stimați pasageri,

Vă informăm că, în conformitate cu Hotărârea nr. 31/ 22.06.2020 a Comitetului Național pentru Situații de Urgență, au fost reluate cursele aeriene către și dinspre Italia și Franța.

Astfel, în prezent, de pe Aeroportul Iași, sunt operate zboruri către următoarele destinații:

Billund (Danemarca) – WIZZ AIR;

Dortmund (Germania) – WIZZ AIR;

Larnaca (Cipru) – WIZZ AIR;

Tel Aviv (Israel) – WIZZ AIR;

Paris (Franța) – WIZZ AIR;

Bergamo (Italia)- WIZZ AIR;

Treviso (Italia)- WIZZ AIR;

Bologna (Italia)- WIZZ AIR;

Catania (Italia)- WIZZ AIR;

Roma (Italia)- WIZZ AIR;

București (România) – TAROM“, spun reprezentanții Aeroportului Iași.

Comentarii
  • Poate anulati si conducerea AEROPORTULUI, dl .REBEGEA sperante au fost ,poate mult prea mari dar acum vedem DEZASTRU PUTIN SPUS .Zero investitii ,functii fara acoperire,angajari in zone care nu se produce nimic,salarii colosale la anumite sectoare ,scheme umflate la anumite servicii doar pt. ca anumite persoane nu vor sa munceasca ,concursuri vizibile pt anumite posturi pt anumite persoane (apropo se lauda o tipa cum ajunge ea sefa de birou si cum o sa ajunga dupa si mai sus ea are spate si face ce vrea)de se stia si in oras pt cine e fct. achizitii pt bunul mers al aeroportului ..nu..asa ca dl REBEGEA multumim.

Adauga un comentariu