Economic Local

Cursuri de reconversie profesională, organizate la Iași. Ce meserii pot învăța cei interesați?

Publicat: 24 mai 2024
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Cursuri de reconversie profesională organizate la Iași. Ce meserii pot învăța cei interesați
Ieșenii care vor să învețe o meserie nouă se pot înscrie la cursuri de reconversie profesională

Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Iași organizează cursuri de reconversie profesională pentru mai multe meserii. Persoanele șomere, care primesc indemnizație de la AJOFM, le pot face gratuit

Ieșenii șomeri care vor să își găsească mai ușor un loc de muncă se pot înscrie la cursurile de reconversie profesională ale Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM). În această perioadă, se organizează cursuri pentru 22 de meserii. Astfel, ieșenii pot să devină specialiști în domeniul HoReCa și să urmeze cursurile de bucătar, ospătar, ajutor de bucătar, cameristă sau recepționer.

De asemenea, pentru posturile de frizer, coafeză, instalator de instalații tehnico-sanitare și de gaze sau de electrician constructor se organizează cursuri, dar și pentru confecționer tâmplărie de aluminiu și mase plastice ori agent de securitate. Alte meserii pentru care se organizează cursuri de reconversie profesională sunt contabil, specialist în resurse umane sau femeie de serviciu și îngrijitor de spații verzi. Persoanele care sunt șomere și primesc indemnizație de la AJOFM Iași pot face aceste cursuri gratuit. În fiecare an, peste 700 de persoane din Iași au urmat aceste cursuri și au primit o diplomă recunoscută la nivel internațional.

AJOFM Iași organizează cursuri de reconversie profesională pentru mai multe meserii

Cei care vor să se înscrie la aceste cursuri pot solicita informații de la specialiștii AJOFM Iași. Cursurile durează 3 luni, atât proba teoretică, cât și cea practică, iar diploma obținută de cei care fac reconversie profesională este recunoscută la nivelul Uniunii Europene. Cele mai multe persoane care au făcut cursurile de reconversie profesională în Iași au obținut diplome de frizer, coafeză, bucătar, electrician sau specialist în resurse umane.

În această perioadă, sunt disponibile 905 locuri de muncă vacante. Jumătate din ofertele de muncă sunt de la antreprenorii din domeniul construcțiilor. Astfel, 482 de locuri de muncă sunt pentru ieșenii cu studii medii sau superioare, care își caută un job. În industrie sunt disponibile 68 de posturi vacante, iar în servicii, 292 de locuri de muncă vacante. O tânără din Iași s-a angajat la scurt timp după ce a finalizat cursurile de reconversie profesională.

În domeniul construcțiilor se fac multe angajări

Angajatorii din domeniul construcțiilor derulează proiecte imobiliare și au nevoie de angajați pe diverse posturi, precum dulgher, electrician, electromecanic, faianțar, inginer construcții, inginer ecolog, geodez sau inginer instalații pentru construcții. Salariile sunt cuprinse între 3.000 și 6.000 de lei lunar. Das SRL, Arcadis SRL, AG Steel Building & Cladding SRL au nevoie de ingineri. De asemenea, Construcții Hidrotehnice, Das SRL, Raba Ion și Păvălăscu Construct caută faianțari. În servicii sunt 285 de posturi vacante. Angajatorii au nevoie de agenți de securitate, agenți de vânzări sau agenți de servicii clienți. Patronii vor să angajeze analiști, cofetari sau contabili. Salariile sunt cuprinse între 2.200 și 3.500 de lei lunar. De asemenea, în această perioadă, Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Iași organizează cursuri de reconversie profesională pentru mai multe meserii.

Adauga un comentariu