Economic Local

Cursuri pentru perfecționarea competențelor digitale în rândul bătrânilor

Publicat: 09 nov. 2019

Reprezentanții Agenției pentru Dezvoltare Regională Nord-Est au participat la proiectul Erasmus Plus – Your Local Guide, care a avut loc în Reus – Spania. Proiectul urmărește să furnizeze până la sfârșitul anului 2020 o instruire complexă destinată seniorilor. Astfel, 150 de persoane vor deveni ghizi locali de turism cu competențe în promovarea și managementul la nivel european a unei destinații turistice.
Din partea ADR Nord-Est a participat la eveniment Roxana Pintilescu, directorul Centrului Regional de Studii Nord-Est și coordonatorul european al proiectului, împreună cu Mihai Parfeni, expert și responsabil tehnic.

„Your Local Guide își propune să implice direct în activități atât instituții de formare, cât și specialiști din industria turismului, cu un impact relevant pentru dezvoltarea rezultatelor planificate”, au precizat oficialii ADR Nord-Est.

Cursuri organizate cu parteneri din statele membre UE

Impactul proiectului poate îmbrăca diverse forme, concentrându-se în special pe încurajarea spiritului de inițiativă în rândul seniorilor. Totodată, se urmărește îmbunătățirea abilităților digitale ale persoanelor vârstnice, inclusiv a abilităților de planificare și marketing;
Consorțiul de proiect este compus din 6 parteneri din 5 state membre ale Uniunii Europene: Agenția pentru Dezvoltare Regională Nord-Est (România); European Digital Learning Network (Italia); DomSpain Consulting (Spania); CCS Digital Education (Irlanda); Camera de Comerț și Industrie Ruse (Bulgaria); Asociația pentru Turism Bucovina (România)loading...

Adauga un comentariu