Actualitate

Curtea Constituțională a României: Abrogarea pensiilor speciale este neconstituţională

Publicat: 06 mai 2020
1

Judecătorii Curții Constituționale a României au decis, miercuri, că legea privind abrogarea pensiilor speciale este neconstituțională, potrivit unor surse din instituție. Curtea a fost sesizată în acest sens de Avocatul Poporului și Înalta Curte de Casație și Justiție.

Curtea Constituţională a admis miercuri sesizările Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie şi Avocatului Poporului împotriva legii prin care au fost abrogate toate pensiile speciale, cu excepţia celor din Armată şi Ministerul de Interne, au declarat surse din cadrul CCR.

Potrivit acestora, decizia a fost luată cu unanimitate de voturi, pe motive de procedură, iar judecătorii nu au mai dezbătut fondul legii.

Legea pentru abrogarea pensiilor speciale, inclusiv a magistraţilor, a fost votată de Camera Deputaţilor în sesiune extraordinară la începutul anului. Legea a fost adoptată cu 247 de voturi „pentru” şi 21 de abţineri.

Comentarii
  • Bineinteles „nu pot fi abrogate constitutional pensiile speciale ” pentru cei care nu au avut contributivitate deoarece ei nu considera contributivitatea o obligatie constitutionala.Este constitutional sa primesti asemenea drepturi ( nemeritate ),si, mai ales, in conditiile in care cei care beneficiaza de asemenea pensii(speciale) au pensii foarte mari prin efectul legii pensiilor.Asa se intampla doar in tara lui „Vraiste -Voda”,in care traim astazi!Sa fim sanatosi!

Adauga un comentariu