Local

Curtea de Apel Iaşi a decis! Patronii „magazinului de vise”, acuzaţi de trafic de droguri rămân sub control judiciar

Publicat: 14 nov. 2020
Tânărul ieșean acuzat de trafic de droguri spune că, de fapt, produse vândute de el nu sunt droguri, iar firma pe care a înființat-o este perfect legală
Tânărul care a înființat un magazin pe strada Sf. Lazăr, Octav Filip

Curtea de Apel Iaşi a decis, ieri, 13 noiembrie 2020, soarta celor doi tineri care vindeau produse din cannabis în magazine în care se elibera bon fiscal. Magistraţii au respins contestaţiile DIICOT şi au decis ca Octav Filip şi Sebastian David să rămână sub control judiciar.

Vânzătorii invocau faptul că acele substanţe au o concentraţie de tetrahidrocanabinol (THC) de sub 0,2%, cât să nu fie halucinogene. Invocând legislaţia penală românească, procurorii DIICOT i-au pus sub acuzare pe cei doi pentru trafic de droguri. În România, nu există un prag referitor la concentranţia de THC din produsele de canabis, interdicţia legală fiind de vânzare, în sine, a plantei sau a unor rezine din ea, indiferent dacă a fost sau nu prelucrată.

Percheziţii efectuate de mascaţi la „magazinele de vise”

În urmă cu câteva săptămâni, oamenii legii au făcut percheziții la magazinul de pe strada Sfântul Lazăr. La acea dată, Octav Filip și Sebastian David au fost reținuți pentru 24 de ore. Mai apoi, procurorii din cadrul DIICOT Iași au propus arestarea preventivă a celor doi. Numai că Tribunalul Iași a respins propunerea și a luat măsura arestului la domiciliu în cazul lui Octav Filip și al lui Sebastian David. Ulterior, decizia a fost contestată.

Controverse privind produsele vândute

În urmă cu câteva zile, Octav Filip a declarat că firma lui a fost înființată în mod legal și vindea produse preluate de la furnizori legali din țară.

„Am înființat în mod legal firma, având toate avizele și autorizațiile necesare. Acest fapt a fost constatat de Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorului, Inspectoratul Teritorial de Muncă și Serviciul de Investigare a Criminalității Economice Iași, conform celor consemnate în Registrul Unic de Control de pe 16 octombrie 2020.

În considerarea obiectului de activitate, am achiziționat pe bază de factură produse cosmetice, alimentare și non-alimentare de la diverși furnizori, de asemenea, legal înființați și cu un istoric al activității certificat, produse având în componență atât THC, în procentaj de 0,2 la sută, cât și CBD. De altfel, în legislația europeană se prevede în mod clar faptul că, pentru a fi considerată o planta tehnică, canabisul trebuie să aibă un conținut de THC mai mic de 0,2 la sută”, a menţionat Octav Filip.

Comentarii
 • Eu nu i-as tine pe arest pe banii nostrii, eu i-as baga la munca.
  Pacat ca statul asta roman nu stie sa castige niciodata si merge numai pe pierdere.
  Au comis-o, nu-i problema, scoate-i de pe arest (deocamdata sunt pe arest sus in Copou la IPJ) si baga-i tata la munca.
  Castigi si tu (stat roman), castig si eu (in calitate de om platitor de taxe si impozite).
  Asa am intra si noi in Europa cu fruntea sus …

 • Patronii p…ii ! La puscarie cu țăranusii
  In Copou ii e locul astia,veniți din VS sa vanda droguri in buricul Iașului! In Copou ii e locul cu fata aia de fetiță…băieții de abia asteapta asa ceva!

 • Jeguri veniti de la Vaslui si Oradea sa vanda droguri! De ce nu vand la Vaslui? 1. Pentru ca acolo la ce minte au merge numai rachiul. 2. Acolo le dadea lumea foc. 3. In iasi nu se aplica legea cum trebuie. Statul roman ar trebui sa le aplice niste pedepse usturatoare, dar in bani. ii aplici o sanctiune de 30 mii de lei la un jeg din asta, iar daca in termen de 30 de zile nu o plateste, Puscarie! Plecati drakului din Iasi cu drogurile si cu manglelile voastre! Iasi-ul nu vrea droguri si drogati! Municipiul Iasi este un oras cu traditie, un oras cu multi oameni de cultura si intelepti. Iasi-ul nu va vrea jigodiilor!!!!

 • Amsterdam e din anul 1200 , sa nu vorbim de cultura lor si de oamenii lor înțelepți. Si totuși Olanda , unde e legalizata din anii 70 este muuuult peste nivelul nostru de meltenism cultivat in comunism.

 • Legalizati prostitutia, aduce bani la buget, aduce controale medicale, PESTII au sa moara de foame, iar tinerele vor sta acasa, nu se vor mai duce in UE, o tara ca afara!!
  De ce VIDEO_CHAT e legal si prostitutia nu??? E aceeasi treaba, nici o diferenta.
  Toti handicapatii vor putea sa fwta o fata frumoasa, ca in Iasi miroase a lwba!
  Chirica lasa si pe altii sa pofteasca, da o lege in consiliu!!,
  Legalizati prostitutia!!!

 • Legalizati mooistii de drogati! Bagati-le droguri in koor care tare isi mai doresc! Lagalizati-le si pe mamele lor care mai bine se kkau decat faceau astfel de proosti si ratatzi!!!! Mergeti si va spanzuuratzi ratatyzilor cu tot cu drogurile voastre! Vrem o societate sanatoasa si copii sanatosi, Nu vrem ratatzi si drogatzi si tampitzi ca voi!!!!

Adauga un comentariu