International

Curtea Supremă din SUA a dat undă verde pentru candidatura lui Donald Trump

Publicat: 04 mart. 2024
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Curtea Supremă din SUA a dat undă verde pentru candidatura lui Donald Trump
Curtea Supremă din SUA a dat undă verde pentru candidatura lui Donald Trump

Curtea Supremă a SUA tocmai a decis că Donald Trump poate candida la președinție și poate fi înscris pe buletinul de vot în toate cele 50 de state pentru alegerile prezidențiale din 2024, iar clauza de insurecție nu îl descalifică.

În decembrie, instanța supremă din Colorado l-a eliminat pe fostul președinte Donald Trump de pe buletinul de vot, invocând interdicția prevăzută de cel de-al 14-lea amendament de a candida la alegeri pentru insurgență.

Dar judecătorii Curții Supreme au fost sceptici în privința acestei măsuri în cadrul unei audieri din 8 februarie și au acuzat statul că și-a depășit autoritatea.

Luni au decis că Trump va rămâne pe buletinul de vot.Aceasta înseamnă că Trump poate candida marți la alegerile primare, o zi în care ar putea aproape sigila nominalizarea republicană.

Colorado va vota alături de alte 15 state în cadrul unei competiții maraton denumite Super Tuesday. Este de așteptat ca Trump, în vârstă de 77 de ani, să o învingă pe singura sa adversară rămasă, fosta ambasadoare ONU Nikki Haley.

Alegătorii americani consideră că Biden este prea bătrân pentru a fi un președinte eficient

Un nou sondaj New York Times/Siena College a constatat că 73% dintre alegătorii înregistrați intervievați consideră că Biden este prea bătrân pentru a fi un președinte eficient, inclusiv 61% dintre cei care au votat pentru el în 2020. Alegătorii par mai puțin deranjați de Trump, care este cu doar patru ani mai tânăr, doar 42% dintre cei chestionați spunând că este „prea bătrân” pentru a fi un președinte eficient.

Pe măsură ce o persoană îmbătrânește, apar schimbări în toate părțile corpului, inclusiv în creier. Potrivit Institutului Național pentru Îmbătrânire (NIA), anumite părți ale creierului se micșorează, inclusiv cele importante pentru învățare și alte activități mentale complexe; comunicarea dintre neuroni poate fi mai puțin eficientă; iar fluxul sanguin în creier poate scădea.

Cu toate acestea, adulții în vârstă sănătoși pot învăța noi abilități, își pot forma noi amintiri, își pot îmbunătăți vocabularul și abilitățile lingvistice. NIA efectuează cercetări asupra așa-numiților super-ageți cognitivi, minoritatea de octogenari și nonagenari ale căror amintiri sunt comparabile cu cele ale unor persoane cu 20-30 de ani mai tinere.

Adauga un comentariu