Local

Cuțit găsit în rucsacul unei persoane la intrarea în Judecătoria Iași

Publicat: 21 ian. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Cuțit găsit în rucsacul unei persoane la intrarea în Judecătoria Iași
Sediul Judecătoriei Iași

Cu ocazia controlului la intrarea în Judecătoria Iași,în rucsacul unui bărbat a fost găsit un cuțit tip briceag. Miercuri, 20 ianuarie a.c. în jurul orei 10.30, la Judecătoria Iași a fost depistat un bărbat care intenționa să intre în instituție cu cuțit aflat în buzunarul din față al rucsacului. Cuțitul era de tip briceag, iar lama era de 8 centimetri.

Bărbatul a fost depistat la accesul în Judecătoria Iași, cu ocazia controlului tehnic, iar înainte de efectuarea controlului corporal și al bagajului, persoana în cauză a fost întrebată dacă are obiecte interzise, jandarmul menționând în acest sens ca exemplu cuțit sau spray iritant-lacrimogen, dar bărbatul a declarat că nu are astfel de obiecte.
După stabilirea identității, persoana a fost condusă la Poliție, întocmindu-se actul de sesizare, pentru infracțiunea de „port sau folosire fără drept de obiecte periculoase”.De asemenea, după depistare,cuțitul a fost luat din posesia persoanei și predat ulterior la Poliție.

În conformitate cu legea penală, portul sau folosirea fără drept de obiecte periculoase la adunări publice, manifestări cultural-sportive, în locuri special amenajate și autorizate pentru distracție ori agrement sau în mijloace de transport în comun, în sediul autorităților publice, instituțiilor publice sau al altor persoane juridice de interes public ori în spațiile rezervate desfășurării procesului electoral se pedepsește cu închisoare sau amendă.

În categoria obiectelor periculoase legea enumeră cuțitul, pumnalul, boxul sau alte asemenea obiecte fabricate sau confecționate anume pentru tăiere, înțepare sau lovire, arme neletale care nu sunt supuse autorizării ori dispozitive pentru șocuri electrice, substanțe iritant-lacrimogene sau cu efect paralizant.

Jandarmi ieșeni acționează zilnic pentru protecția unor obiective importante în Iași, Pașcani, Hârlău, Târgu Frumos și Răducăneni.

Cetăţenii pot solicita sprijinul forţelor de ordine publică, ori de câte ori este nevoie, fie prin adresare directă, fie prin apelarea numărul unic de urgenţă 112.

Adauga un comentariu