Local

Cutremur în lumea interlopă! Două clanuri, față în față! Războiul declarațiilor de pe Facebook s-a mutat în instanță! (Exclusiv)

Publicat: 03 sept. 2020
Magistrații din cadrul Judecătoriei Iași au dispus amânarea procesului penal în cadrul căruia 5 membri ai
Procesul membrilor "Clanului Luptătorilor" a fost amânat la primul termen de judecată

Cutremur în lumea interlopă! Două clanuri, față în față! Războiul declarațiilor de pe Facebook s-a mutat în instanță! Magistrații din cadrul Judecătoriei Iași au amânat procesul în cadrul căruia 5 membri ai „Clanului Luptătorilor”, din București, au fost acuzați că au încercat să incendieze un imobil al clanului Corduneanu

Cutremur în lumea interlopă! Două clanuri, față în față! Războiul declarațiilor de pe Facebook s-a mutat în instanță! Magistrații din cadrul Judecătoriei Iași au amânat procesul în cadrul căruia 5 membri ai „Clanului Luptătorilor”, din București, au fost acuzați că au încercat să incendieze un imobil al clanului Corduneanu. Astfel, instanța a amânat până pe 11 septembrie dosarul în care Eugen Preda, Mihai Naca, Bogdan Ionuț Sandu, Marian Naca și Constantin Cristian Badea sunt acuzați de comiterea unor infracțiuni. Decizia vine ca urmare a cererii formulate de avocatul lui Eugen Preda, cunoscut ca fiind liderul „Clanului Luptătorilor”.
Amintim că, în urmă cu câteva luni, cei 5 au fost trimiși recent în judecată. Acuzațiile aduse de anchetatori în acest caz sunt de distrugere, instigare la distrugere și complicitate la distrugere, iar, în cauză, partea vătămată este mama fraților Corduneanu, Georgeta.

Atac cu cocktailuri Molotov, la o casă din Dancu

La finele anului trecut, mai mulți membri ai „Clanului Luptătorilor” au fot ridicați de „mascați” din zona Bucureștiului și aduși la Iași, pentru audieri. Apoi, magistrații au dispus luarea unor măsuri preventive în cazul suspecților.
Conform procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași, în seara zilei de 30 septembrie 2019, un telefon la numărul unic pentru apeluri de urgență 112 avea să anunțe că un incendiu a izbucnit la o casă din zona Dancu. Pompierii au ajuns la fața locului, dar nu au avut prea mult de lucru, întrucât familia a stropit cu apă, diminuând intensitatea flăcărilor. Casa familiei Corduneanu a fost cea vizată.

Războiul declarațiilor de pe Facebook, dintre cele două clanuri, s-a mutat în instanță!

La scurt timp de la incident, polițiștii din cadrul Serviciului de Investigații Criminale au demarat cercetările. Atacul de la casa clanului Corduneanu a fost pus destul de bine la punct. Autorii au aprins un bidon plin cu benzină și s-au făcut nevăzuți.
Astfel, la câteva secunde după ce au plecat în trombă, bidonul a explodat, iar flăcările au cuprins gardul locuinței respective. În urma activităților specifice, polițiștii au aflat că suspecții sunt membri ai „Clanului Luptătorilor”, din Capitală.

„În septembrie 2019, Preda Eugen i-a determinat pe inculpații Naca Mihai și Sandu Bogdan Ionuț să incendieze locuința familiei Corduneanu. Activitatea a fost concretizată în noaptea de 29 / 30 septembrie 2019”, au precizat atunci procurorii din cadrul Parchetului de pe lânga Judecatoria Iași.

Din câte se pare, întreg scandalul a pornit de la câteva declarații făcute pe rețeaua de socializare Facebook și de la un luptător român din Marea Britanie, care ar fi un apropiat al Clanului Corduneanu.

Comentarii
Adauga un comentariu