National

Cutremur în România. Ce magnitudine a avut și unde s-a resimțit

Publicat: 14 iul. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Cutremur în România. Ce magnitudine a avut și unde s-a resimțit
Cutremur în România

Un cutremur s-a resimțit astăzi în România. Acesta a avut o magnitudine de 3,3 grade pe scara Richter și s-a produs la ora 16:34:03 (ora locală a României) în Buzău, în zona sesmică Vrancea. Seismul a fost anunțat de Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizică Pământului (INCDFP). Cutremurul s-a produs la o adâncime de 91 de kilometri. Seismul s-a produs în apropierea următoarelor oraşe: 70km E de Braşov, 76km NE de Ploieşti, 117km S de Bacău, 120km V de Brăila, 121km V de Galaţi, 127km N de Bucureşti, 150km NE de Piteşti, 185km E de Sibiu, 192km N de Ruse, 198km SV de Iaşi.

De asemenea, tot astăzi, 14 iulie 2020 a mai avut loc un alt cutremur în aceeași zonă. Acesta a avut o magnitudine de 3 grade pe scara Richter.

Pe 6 iulie România a fost zdruncinată de un alt seism

În ziua de luni în zona seismică Vrancea, în judeţul Buzău a avut loc un cutremur. Anunţul a fost publicat de Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizică Pământului. Conform oamenilor de ştiinţă, cutremurul a avut o magnitudine medie

Cutremur în România

În dimineaţa zile de 6 iulie a.c., în jurul orei 3.39, conform Institutului Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizică Pământului, în judeţul Buzău a avut loc un cutremur cu magnitudinea de 3.3 grade pe scara Richter. Cutremurul s-a produs la o adâncime de 114 kilometri.

Conform oamenilor de ştiinţă, cutremurul s-a produs în aproprierea următoarelor oraşe: Brașov (67 km), Ploiești (72 km), Bacău (121 km), Brăila (123 km), București (124 km), Galați (125 km), Pitești (145 km), Sibiu (182 km).

Care au fost ultimele cutremure produse în România

Ultimul cutremur mai mare de 3 grade pe scara Richter în Vrancea a avut loc joi, 2 iulie 2020. Conform anunţului de la acea vreme, cutremurul a avut loc în aproprierea oraşelor Cutremur în România Braşov, Ploieşti, Bacău şi Brăila/ Cutremurul de la acea vreme a avut magnitudinea de 3.1 grade pe scara Rihter. Cu o zi în urmă, adică pe data de 1 iulie 2020, s-au produs alte două seisme. În judeţul Prahova în noaptea de marţi spre miercuri a avut loc un cutremur cu magnitudinea de 3.2 grade Richter. Acesta a avut loc la o adâncime de 196 kilometri. Tot în Vrancea, marţi 30 iunie 2020, s-a produs un cutremur la ora 22.48 cu o magnitudine de 2.5 grade Richter.

România va fi scena unui mare cutremur! Ce spune directorul Institutului Naţional pentru Fizică Pământului, Constantin Ionescu

Astfel, Constantin Ionescu spune că zona Vrancea va fi, cu siguranța, scena unui mare cutremur, în viitorul apropiat. Potrivit statisticilor din ultimii ani, în Vrancea au loc cutremure puternice o dată la doi ani. Acestea pot avea o magnitudine de 5 până la 6 pe scara Richter.

Totuși, toate acestea rămân doar cifre, pentru că singurul lucru care se știe cu certitudine că va avea loc un mare cutremur. Alte date despre acesta, cum ar fi dată, oră, sau magnitudinea exactă, nu se cunosc.

Este posibil să se mai producă în viitor un cutremur de 5 în această zonă de magnitudine. Statistica, uneori, nu dă date aşa, dar aceste cutremure de 5 au apărut cam la doi ani, doi ani şi ceva, trei.

„Statistica, uneori, nu dă date aşa, dar aceste cutremure de 5 au apărut cam la doi ani, doi ani şi ceva, trei, dar nu poţi să ştii ziua, ora şi mărimea cutremurului. Asta este o necunoscută. Ştii că se va produce în zona Vrancea, ceea ce este un noroc pentru noi că ştim unde va avea loc şi avem un sistem de alertare seismică cu 25 de secunde înainte, cu ajutorul căruia ne putem aduce contribuţia pentru reducerea efectelor cutremurelor. ”, a spus Costantin Ionescu.

Adauga un comentariu