Actualitate

Cutremur la Delphi Iasi! Americanii taie in carne vie! Schimbari radicale la cel mai mare angajator privat

Publicat: 20 dec. 2017
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Cutremur la Delphi Iasi Americanii taie in carne vie Schimbari radicale la cel mai mare angajator privat
1

@ Situatie extrem de tensionata in interiorul fabricii din Iasi a americanilor de la Delphi Diesel Systems @ Angajatii companiei au fost informati in urma inventarului de sfarsit de an ca fabrica inregistreaza pierderi de 2 milioane euro si urmeaza sa se faca schimbari radicale @ Conform surselor din interiorul companiei, mai multi manageri au fost schimbati deja, iar o mare parte dintre acestia urmeaza sa fie concediati sau transferati @ Un control financiar realizat la fabrica din Iasi a americanilor de la Delphi a aratat modul suspect in care se inregistreaza pierderi constante

Fabrica din Iasi a americanilor de la Delphi Diesel Systems sta pe un butoi de pulbere si urmeaza sa se faca schimbari radicale in conducerea firmei. Conform unor surse din interior, conducerea companiei a anuntat in urma inventarului de sfarsit de an, faptul ca fabrica cu punctul de lucru in Miroslava a inregistrat pierderi de aproape 2 milioane de euro, iar mai multi manageri si sefi de sectoare din cadrul Delphi Iasi au fost schimbati sau urmeaza sa fie inlaturati din functii.

"Oficial s-a anuntat in urma inventarului de sfarsit de an ca avem un minus de peste 2 milioane de euro. In termen de maxim doua saptamani cele doua managerite de logistica, Gherasim Nicoleta si Gribincia Diana, au disparut din peisaj. Ma indoiesc ca au plecat de bunavoie asa deodata amandoua. Stefan Petrea, fost director de operatiuni pe Diesel, a fost degradat si dat deoparte, acum este in engineering. Zvonurile din fabrica spun ca zboara si el de cinstit ce a fost. Stim deja ca isi cauta de lucru, dar inainte de asta si-a luat un Jaguar de cateva zeci de mii de euro", a spus un angajat Delphi Diesel Systems care a dorit sa ramana sub protectia anonimatului.

Delphi Diesel Systems Romania SRL este cel mai mare angajator privat din Iasi. La filiala locala a companiei americane lucreaza peste 2.000 de angajati, majoritatea cu studii superioare, pe salarii apropiate de cel minim pe economie.

Mai multi manageri urmeaza sa fie schimbati

In continuare, secretomania si lipsa de comunicare din interiorul fabricii provoaca o mare apasare in randul angajatilor care se tem sa intre in conflict cu gigantii de la Delphi. Conform salariatilor fabricii din Miroslava, mai multe zvonuri circula printre angajati cu privire la urmatoarele nume de sefi care urmeaza sa fie schimbati din functii. Se pare ca aceste situatii se intampla deoarece sefii americani suspecteaza numeroase cazuri de furturi in interiorul firmei.

"Daniel Virlan a fost plant manager. A fost degradat si el, acuma e ceva manager de proiect pe linie moarta. Umbla vorba ca si el zboara. Au fost adusi doi plant manageri din afara Delphi, probabil pentru ca ceilalti doi sunt pusi pe faradelegi. Irina Dumitru, finance manager, e in preaviz. Cristian Teodoru, fost manager de proiect, este tras pe linie moarta si va zbura si el. Sebastian Rusu, sef pe facility si security, e in preaviz si el. Multi dintre ei sunt rude, au facut manevre in familie si au fost prinsi", au mai spus sursele din interiorul Delphi Diesel Systems Romania.

Fabrica din Iasi face parte dintr-o impresionanta retea de companii a Delphi Corporation. De la momentul aparitiei companiei americane la Iasi, mai toate activitatile si contractele au fost derulate cu firme afiliate, care fac parte din grupul Delphi, insa raporteaza pierderi fiscale de peste 100 milioane lei anual, lucru extrem de suspect.

Citeste si : Dezvaluiri bomba ale angajatilor de la Delphi! Revolutie la cel mai tare angajator din Iasi!

Pierderi suspecte inregistrate la Delphi Iasi

Primul an de activitate al Delphi in Iasi a insemnat un jaf urias la bugetul statului, iar asta pentru ca toata aparatura, know-how-ul si proiectarea primelor piese au fost demarate in Iasi "la negru", fara ca toate aceste lucrari de montare a uzinei si de instruire a personalului sa fie trecute in documentele fiscale ale companiei.

"Prestarea efectiva a serviciilor se justifica prin: situatii de lucrari, procese-verbale de receptie, rapoarte de lucru, studii de fezabilitate, de piata sau orice alte materiale corespunzatoare. Contribuabilul trebuie sa dovedeasca necesitatea efectuarii cheltuielilor prin specificul activitatilor desfasurate, respectiv, societatea nu prezinta documente in justificarea prestarii efective a acestor servicii", dupa cum se specifica intr-un raport al ANAF.

Mai mult, in mod constant, societatea a inregistrat in contabilitate cu intarziere foarte mare documentele de achizitie emise de furnizori. Spre exemplu, in luna iunie 2010, dintr-un numar total de 2.170 operatiuni, doar 916 apartin lunii respective, restul de documente provin din perioada 16.12.2009 – 31.05.2010 si in mod constant inregistreaza pierdere contabila si fiscala declarata, inregistrand venituri totale cu mult sub cheltuielile totale.

"Reiese ca valoarea costurilor inregistrate cu materiile prime si materialele consumabile si a celor cu salariile depaseste valoarea productiei vandute, ceea ce ne duce la concluzia ca ori pretul de vanzare utilizat nu este corect, ori exista erori in descarcarea din gestiune a valorii materiilor prime si nedelimitarea corecta aferente productiei realizate", dupa cum se mai arata in raportul ANAF.

Citeste si : EXPLOZIV! Dezvaluiri socante din interiorul gigantului american Delphi: angajati umiliti si pusi sa munceasca si cu mana in ghips

SC Delphi Diesel Systems Romania SRL a fost inregistrata in data de 28.06.2007 cu sediul social in Bucuresti, iar domiciliul fiscal al companiei este judetul Iasi, sat Bratuleni, comuna Miroslava. Capitalul social subscris si varsat in valoare de 72.101.810 lei este suta la suta privat strain.

Administratorul societatii este Sanjay Sethi, cetatean indian nascut in 10.08.1970 in Candigarh, India, si cu domiciliul in Shanghai, China. Cetateanul indian este reprezentat de Irina Dumitru, angajat al Delphi Romania care a fost imputernicit sa-l reprezinte pe administratorul Sanjay Sethi.
Reprezentantii SC Delphi Diesel Systems Romania SRL nu au oferit un punct de vedere pana la inchiderea editiei.

Citeste si : Se va inchide Delphi? Dezvaluiri INCENDIARE din interiorul celei mai mari companii din Iasi: angajatii se tem pentru locurile de munca

Adauga un comentariu