Cancan ultimă oră

Dacă ai aceste simptome la ochi, vezi ce boală te poate amenința. Nu le ignora!

Publicat: 06 dec. 2019
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Dacă ai aceste simptome la ochi vezi ce boală te poate amenința. Nu le ignora

De fiecare dată când ne îmbolnăvim, corpul ne indică acest lucru în diverse moduri. Simptomele pe care le resimţim trebuie luate în serios pentru a corecta la timp dezechilibrele şi a ne însănătoşi cât mai repede.

Dacă unele semne de boala emise de corp sunt evidente, altele sunt mai voalate şi mai subtile. Din ultima categorie fac parte şi semnalele de alarmă pe care ni le indica fiziologia ochiului.

Iată principalele 8 simptome de boală care se citesc la nivelul organelor de văz:

1. Urcioarele persistente

Urcioarele ochiului se retrag de regulă de la sine în decurs de câteva zile. Dacă însă problemele persistă sau reapar frecvent mai multe luni la rând, poate fi un semn că suferi de o formă rară de cancer numită carcinomul glandei sebacee.

2. Rărirea sau căderea sprâncenelor

Căderea părului se poate datora multor cauze diferite, dar rărirea sau pierderea părţii superioare a sprâncenelor poate indica tulburări grave ale funcţiei tiroidiene.

3. Înceţoşarea vederii

Usturimea ochilor şi înceţoşarea vederii sunt probleme tipice utilizării frecvente a calculatorului. Simptomele se datorează suprasolicitării ochilor că urmare a contrastului slab al monitorului şi a focalizării nenaturale şi reclama instalarea unui sindrom denumit sindromul privitului la calculator.

4. Petele oarbe

Petele oarbe asociate cu apariţia de dâre luminoase intermitente se datorează migrenelor cu aura. De multe ori, anomaliile vizuale sunt urmate de nevralgii migrenoase.

5. Proeminenta globilor oculari

Proeminenta globilor oculari se poate datora problemelor de tiroida. Cea mai frecventă cauza este supraactivarea glandei tiroide, adică hipertiroidismul.

Adauga un comentariu