Actualitate

Dacian Cioloș, declarații după trecerea în Parlament a Guvernului Ciucă: „Este o rușine”

Publicat: 25 nov. 2021
Dacian Cioloș în cadrul unei conferințe
Dacian Cioloș, consideră că simbolul alianței PNL-PSD-UDMR, este Sorin Grindeanu

După ce Cabinetul Ciucă a trecut în Parlament cu 318 voturi din 444, reacțiile nu au întârziat să apară din partea foștilor parteneri ai liberalilor, USR.

Dacian Cioloș, președintele USR, a lansat un atac dur, la adresa Partidului Național Liberal dar și la adresa președintelui Klaus Iohannis.

Dacian Cioloș, despre Guvernul Ciucă. Face declarații la adresa liberalilor și a lui Klaus Iohannis

Astăzi, 25 noiembrie 2021, după ce Guvernul Ciucă a trecut cu 318 voturi în Parlament, reprezentând majoritatea din cei 444 de parlamentari care au fost prezenți. Dacian Cioloș, șeful USR a făcut declarații acide pe fondul acestor evenimente și în special, atacuri la adresa PNL și a președintelui României Klaus Iojannis.

„PNL și președintele Iohannis îl aduc din nou la guvernare pe dl Grindeanu, ca simbol al acestei coaliții. Este o rușine. E o deturnare a votului și e de înțeles că oamenii nu mai au încredere în vot. Îi înțelegem pe cei care nu mai au încredere. România e condusă de un bloc anti-reformator, dar românii au un partid care îi va reprezenta în Parlament, care are și experiența de opoziție și cea de putere, un partid care s-a maturizat”, a afirmat Dacian Cioloș, președintele USR.

Ludovic Orban, despre noul Guvern al României. Fostul președinte PNL a anunțat că trece în opoziție

De asemenea, declarații acide a făcut și fostul președinte al Partidului Național Liberal, Ludovic Orban, a transmis astăzi, 25 noiembrie 2021, după ce Guvernului Ciucă a primit votul de încredere. Acesta a declarat, faptul că a votat împotrivă şi că noul Executiv seamănă cu o ”încropeală făcută fără noimă împotriva oricărei logici politice, care va fi incapabil să facă reforme”.

”Acest Guvern seamănă cu o încropeală făcută fără noimă împotriva oricărei logici politice. Acest Guvern va fi incapabil să facă reforme. Acest Guvern nu va face altceva decât să distribuie resursele discriminatoriu pentru satisfacerea clientele lacome a PSD şi clientele lacome care s-a format în jurul conducerii PNL.

Acest Guvern este o sfidare la adresa românilor cinstiţi, de bună credinţă, care şi-au pus încrederea în formaţiunile politice care i-au înşelat”, a afirmat Orban, arătând că a votat împotriva învestirii Guvernului, pentru că nu a dorit să fie ”complici la această monstruoasă coaliţie. Am votat împotriva acestui Guvern al trădării”, a mai declarat Ludovic Orban”, a declarat Ludovic Orban.

Ionuț Stroe averizează ce se va întâmpla dacă alianța PNL și PSD nu va funcționa

O reacție a venit și din partea parlamentarul PNL şi fostul ministru Ionuț Stroe care consideră faptul că, această nouă coaliție care s-a format în jurul partidelor politice PNL – PSD, este un compromis politic. Acesta avertizează care ar putea fi soarta ambelor partide dacă această coaliție nu va funcționa, mai exact, se va prăbuși în sondaje.

”Am putea întreba 100 de români ce sperau de la acest Guvern și vor spune toți același lucru: găsiți o soluție, înțelegeți-vă și găsiți o soluție. Nu putem fi la nesfârșit un sat fără câini.

Există o presiune uriașă pentru toți cei care așezat în spatele acestei soluții și trebuie să o spunem direct: este rezultatul unui compromis politic, așa este în politică. În nouă coaliție suntem literalmente codamnați să avem succes, altfel ne vom părbuși cu toții.

Următorii trei ani nu vor fi un concurs de frumusețe politică, ci mai debgrabă un mers pe sârmă, un mers pe sârmă în urma căruia trebuie să livrăm rezultate.

Un eșec al acestei coaliții va deschide ușile extremismului, va deschide ușa inginerilor învrăjbirii în societate.”, a spus Ionuț Stroe.

Comentarii
Adauga un comentariu