Actualitate

Dacian Cioloș nu a fost invitat de președintele Klaus Iohannis la recepția de 1 Decembrie

Publicat: 30 nov. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Dacian Cioloș nu a fost invitat de președintele Klaus Iohannis la recepția de 1 Decembrie
Niciun membru USR nu va participa, miercuri, de 1 Decembrie, la recepția oferită de președintele Klaus Iohannis cu prilejul Zilei Naționale a României

Niciun membru USR nu va participa, miercuri, de 1 Decembrie, la recepția oferită de președintele Klaus Iohannis cu prilejul Zilei Naționale a României.

Deputatul USR Cristian Seidler a explicat marți, că este „o decizie individuală” a fiecărui USR-ist care a primit invitație și că „nu există o decizie a partidului” în sensul boicotării evenimentului de către USR. „Unii colegi au ales sa mearga in circumscriptii” de 1 Decembrie, a zis deputatul.

El a adăugat că președintele USR, Dacian Cioloș, nu a primit invitație la recepția de 1 Decembrie de la Cotroceni.

„Nefiind invitat presedintele partidului, pare un fel de boicot la adresa USR?”, a zis Seidler.

Reguli pentru participarea la parada militară de 1 Decembrie

Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă a stabilit astăzi noi reguli de respectat în perioada următoare, inclusiv pentru ceremoniile oficiale dedicate Zilei Naționale a României.

– Se permite organizarea de ceremonii oficiale: ceremonia de 1 decembrie este permisă cu 400 de persoane în Bucureşti şi cel mult 200 de persoane în reşedinţele de judeţ. Participarea este permisă doar pentru cei vaccinaţi sau cei care au trecut prin boală.

– Se permite organizarea de festivităţi cu participarea a 300 de persoane;

– Se permite organizarea de festivităţi locale cu participare a maximum 150 de persoane;

– Se permite organizarea competiţiilor sportive în spaţii închise şi deschise la capacitatea de 30% din spaţiu, până la ora 21:00. Participarea este permisa doar pentru cei vaccinaţi sau cei care au trecut prin boală.

– Se permite organizarea de spectacole, concerte, evenimente culturale în aer liber la 30% din capacitatea spaţiului. Nu pot participa mai mult de 1.000 de persoane. Participarea este permisa doar pentru cei vaccinaţi sau cei care au trecut prin boală.

– Se permite organizarea de cursuri de formare profesională şi conferinţe până la ora 21:00, la 30% din capacitatea spaţiului. Nu pot participa mai mult de 150 de persoane. Participarea este permisă doar pentru cei vaccinaţi sau cei care au trecut prin boală. Iar cei prezenţi la eveniment sunt obligaţi să poarte mască de protecţie.

 

 

Adauga un comentariu