Sport

Dan Alexa a fost prezentat la Rapid! Daniel Pancu a fost demis luni după eșecul cu Reșița

Publicat: 12 mart. 2020

Dan Alexa a fost prezentat, astăzi, ca antrenor al Rapidului, după ce marți a devenit clar că el este alesul, iar președintele Ovidiu Burcă a anunțat că a semnat un contract pentru un an și jumătate. Suprinzător, obiectivul nu este, clar, promovarea, ci „aflarea până la finalul campionatului în lupta pentru promovare”, după cum a anunțat chiar Burcă. Daniel Pancu a fost demis luni, după meciul Rapid-CSM Reșița 0-1.

Dan Alexa spune că poate reuși promovarea

„De la Rapid a lipsit șansa sau a lipsit ceva. Poate fi vorba despre presiunea foarte mare pentru jucătorii tineri, dar o să văd de ce nu s-au obținut mai multe puncte. Daniel Pancu a făcut o treabă excelentă cu acești jucători tineri. Cred că pot reuși promovarea. Am urmărit multe meciuri ale Rapidului și am văzut că sunt mulți jucători buni.

Este o luptă strânsă, sunt 5-6 echipe care se luptă pentru un loc de promovare. Sunt bucuros că am revenit la Rapid, unde am reușit o promovare, dar am plecat din cauza falimentului. De atunci mereu am simțit respectul, care este unul reciproc, și aprecierea suporterilor rapidiști. Am avut oferte, inclusiv din Liga 1 de când am plecat de la Giurgiu. Dar eu încă am proces cu Astra pentru bani și am preferat să aștept ca lucrurile să se rezolve. Oferta de la Rapid a fost de nerefuzat sentimental. E un club în care simți că antrenezi. Am acceptat pe loc”, a declarat Alexa în conferința de presă de prezentare.

Ce a spus Burcă despre numirea lui Alexa la Rapid

„De azi, Alexa e director tehnic și responsabil de rezultate la Rapid. Am avut o listă din care l-am ales pe Dan. Acea promovare de care vorbea Dan am făcut-o împreună, dar eu am fost îndepărtat la un moment dat. Știu cum lucrează. Un alt aspect, experiența sa de la Călărași, acolo unde a venit într-un moment similar. A preluat echipa din mers și a promovat-o. Are mare încredere în lot și în ceea ce se întâmplă la Rapid. Asta ne-a dat și nouă încredere”, a afirmat Burcă

Adauga un comentariu