Local

Dan Barna a fost făcut praf de Theodor Paleologu: Candidatul PMP a dat o lecţie de inteligentă şi bun simţ

Publicat: 08 nov. 2019

Dan Barna a fost făcut praf de Theodor Paleologu  Dezbaterea de la Europa FM s-a dovedit a fi una extrem de virulenta. Dan Barna, candidatul USR la alegerile prezidenţiale s-a comportat, în viziunea multor critici, lamentabil. În schimb, candidatul PMP, Theodor Paleologu a oferit o adevărată lecţie de bun simţ şi de inteligentă. Dintre cei prezenţi, Paleologu s-a dovedit a fi candidatul cel mai bine pregătit. Acesta a dat răspunsuri elegante şi concrete la fiecare întrebare pe care a avut-o.

Una dintre cele mai acerbe confruntări dintre Barna şi Paleologu a pornit de la afirmaţia neinspirată a candidatului USR. Acesta a afirmat faptul că el va fi ”primul preşedinte antreprenor” din România. În replică, Theodor Paleologu a ţinut să îi arate că nu informează corect audianta. Acesta a afirmat că anteprenoriatul lui Dan Barna se bazează pe afacerile cu statul şi pe bani public. În schimb, Theodor Paleologu a menţionat că în ceea ce se priveşte, nu a avut niciodată contracte pe bani publici sau cu statul.

Theodor Paleologu a insistat în cursul dezbaterii asupra introducerii și respectării „principiului meritocratic” la toate nivelurile în România, în timp ce Dan Barna a reluat principiul USR „fără penali în funcții publice”, ignorând cu nonșalanță propria condiție de anchetat al DNA pentru suspiciuni de fraude cu fonduri europene.

Dan Barna a fost făcut praf de Theodor Paleologu  Acest fapt controversat din trecutul lui Barna a fost atacat de candidatul PMP. Subliniind că susține și că a semnat inițiativa „Fără penali” a USR, Paleologu i-a reproșat lui Dan Barna secretizarea contractelor pe fonduri europene ale firmei lui, secretizare care s-a petrecut în 2016, pe vremea când ministru al Fondurilor Europene era Cristian Ghinea, actualmente europarlamentar USR. Paleologu l-a întrebat pe Dan Barna dacă i se pare moral acest lucru și dacă nu consideră că are de dat explicații publicului pentru acest fapt. La replicile confuze ale lui Barnă, Theodor Paleologu i-a lansat provocarea de a cere el desecretizarea acestor contracte, dacă într-adevăr nu are nimic de ascuns. Candidatul USR s-a eschivat, spunând (în mod fals!) că presa are toate datele pe acest subiect.

În alte momente ale dezbaterii, candidatul PMP Theodor Paleologu nu s-a sfiit să-l atace și pe președintele Iohannis, vorbind despre „neputința” lui în funcție și amintind despre o „contraperformanță fabuloasă” a acestuia – și anume victoria cu 45% a PSD la alegerile parlamentare din 2016, la numai doi ani după Klaus Iohannis îl învinsese detașat pe candidatul PSD la prezidențiale, Victor Ponta. Prin contrast cu Paleologu, Dan Barna l-a menajat complet pe actualul președinte, cel mai mare reproș pe care i l-a făcut fiind acela că ar fi dat prea multe șanse PSD-ului … („devastator atac”, „nu cred că Iohannis își va mai reveni după atacul lui Barna” – au sunat ulterior comentariile ironice ale internauților)

Conform stiripesurse.ro, nici Kelemen Hunor nu l-a scutit pe Dan Barna de câteva replici acide, punctând că dacă USR își dorea cu adevărat alegeri anticipate n-ar fi trebuit să voteze pentru guvernul Ludovic Orban, iar la finalul emisiunii întrebându-l pe Barna de ce îi este „așa drag modelul lui Putin”, al unui președinte cu puteri exponențial lărgite.

Adauga un comentariu