Actualitate

Dan Barna, enervat de jocul făcut de liberali: „Gata cu ipocrizia!“

Publicat: 16 oct. 2019

USR a cerut astăzi partidelor parlamentare nu doar să declare că ţin cont de voinţa cetăţenilor, ci să şi acţioneze ca atare. Asta după ce Senatul a respins proiectul de lege privind alegerea primarilor în două tururi. Reprezentanţii USR au spus că acest proiect era o condiţie pentru susţinerea viitorului Guvern.

Vezi și Lovitură încasată de USR de la liberali: Le-a picat schimbarea legii electorale în Senat

„Gata cu ipocrizia! USR cere partidelor parlamentare nu doar să spună că ţin cont de voinţa cetăţenilor, ci şi să acţioneze ca atare! Respingerea de astăzi, din plenul Senatului, a proiectului USR reprezintă cea mai bună dovadă că USR a avut dreptate. Actuala configuraţie a Parlamentului nu permite adoptarea reformelor reale şi profunde de care România are nevoie. Din acest motiv se impune organizarea cât mai rapidă de alegeri anticipate!”, a transmis USR.

USR a subliniat că UDMR a votat alături de PSD pentru respingerea proiectului USR.  PNL, ALDE şi Pro România au avut aproape jumătate dintre parlamentari absenţi.

”Probabil sunt mai importante negocierile pentru un posibil viitor beneficiu într-o guvernare liberală decât să ne asigurăm, cu toţii, că localităţile României nu mai sunt administrate de oameni ce reprezintă doar 10-11% dintre locuitori. Revenirea la alegerea primarilor în două tururi reprezintă prima condiţie din cele patru enunţate de Alianţa USR PLUS pentru a acorda votul de învestitură Guvernului Orban. Este prima deoarece e esenţială pentru legitimitatea aleşilor locali şi pentru recuperarea democraţiei la nivel local”, a mai transmis USR.loading...

Adauga un comentariu