Actualitate

Dan Barna solicită întâlnire de urgență a coaliției pentru retragerea premierului Florin Vasile Cîțu – VIDEO

Publicat: 14 apr. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Dan Barna solicită întâlnire de urgență a coaliției pentru retragerea premierului Florin Vasile Cîțu - VIDEO
Liderul USR Dan Barna face primele declarații după ce ministrul Sănătății și secretarul de stat Andreea Moldovan au fost demiși din funcție de premierul Florin Cîțu

Liderul USR Dan Barna face primele declarații după ce ministrul Sănătății și secretarul de stat Andreea Moldovan au fost demiși din funcție de premierul Florin Cîțu.

„Preluarea de către mine a interimatului la Ministerul Sănătății e o decizie luată fără consultare, unilaterală și confirmă imaturitate politică. S-a discutat de evaluarea și dreptul premierului de a evalua miniștri. Demisia din această dimineață nu s-a bazat pe nicio evaluare. Înțeleg că premierul și-a asumat unilateral această decizie. O coaliție nu poate exista decât în condiții de respect. Nu există o astfel de evaluare. Cerem o întâlnire de urgență a coaliției pentru a avea o ședință pentru a discuta retragerea încrerederii premierului Cîțu și continuarea guvernării”, a declarat Dan Barna.

USR PLUS nu-l mai susține pe premierul Florin Cîțu

Alianţa USR PLUS nu-l mai susţine pe premierul Florin Citu, a anunţat miercuri vicepremierul Dan Barna.

„Demiterea este o decizie unilaterală şi imatura politic, ridică foarte mari semne de întrebare asupra capacităţii dlui Citu de a conduce o coaliţie în această perioadă. Ne-am asumat să luăm deciziile împreună şi asta s-a întâmplat până azi. Dimineaţa dl Citu mi-a comunicat o decizie luată şi trimisă Preşedintelui, nu a existat o consultare anterioară. Este o decizie care aruncă coaliţia de guvernare într-o criză majoră. Din acest moment premierul Florin Citu nu mai are susţinerea alianţei USR PLUS”, a spus Barna.

„România este într-un război cu pandemia COVID. În astfel de momente, se testează maturitatea politică a liderilor. Demiterea în această dimineață de către premierul Cîțu a ministrului Sănătății este o decizie unilaterală și imatură politic, care ridică mari semne de întrebare asupra capacității premierului Florin Cîțu de a conduce o coaliție funcțională în această perioadă complexă și delicată pentru România”, a spus Dan Barna.

„Ne-am asumat să luăm deciziile majore împreună prin consultare și dialog și acest lucru s-a întâmplat până astăzi”, a mai spus Dan Barna.

„Nu a existat nicio consultare, nici ieri, nici astăzi, nici în ultimele zile legate de o astfel de decizie”, a mai zis Barna.

Vicepremierul Dan Barna: „România nu stă într-o persoană”

Liderul USR-PLUS, vicepremierul Dan Barna, susține că România nu stă într-o singură persoană, cu referire la demiterea lui Vlad Voiculescu din fruntea Ministerului Sănătății. El spune că nu vrea să iasă de la guvernare, însă trebuie să aibă discuții cu colegii săi. De asemenea, mai spune Barna, premierul Cîțu și-a pierdut susținerea USR-PLUS printr-un asemenea gest.

„Am toată încrederea să continuăm mai departe. Sunt de acord cu premierul: România nu stă într-o persoană. Acum vom avea o discuție de coaliție pentru a discuta. Până azi toate deciziile majore și-au găsit consensul și sunt sigur că așa o să fie în continuare”, a spus Dan Barna, în cadrul unei conferințe de presă.

Adauga un comentariu